Trabzon'da hijyen eğitimlerine Of'tan başlandı

 Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından Trabzon’da hijyen eğitimleri düzenlenmeye başlandı.  Konuyla ilgili bilgi veren TESOB Başkanı Metin Kara, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile öngörülen “Genel Gıda Hijyen Eğitimi’nin yapılm

Trabzon'da hijyen eğitimlerine Of'tan başlandı

 

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından Trabzon’da hijyen eğitimleri düzenlenmeye başlandı. 
 
Konuyla ilgili bilgi veren TESOB Başkanı Metin Kara, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile öngörülen “Genel Gıda Hijyen Eğitimi’nin yapılması konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında 06/07/2012 tarihinde İşbirliği Protokolü imzalandığını hatırlattı. Kara “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği çerçevesinde; ekmek üreten işyerlerimizde (fırınlar) üretim, dağıtım ve pazarlama bölümlerinde ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışan tüm personelinve işyeri sahiplerinin eğitimden geçirilmesi zorunlu bulunmaktadır. İşe yeni başlayacak olan personelden de ‘Hijyen Eğitim Belgesi’ almış olma şartı aranacaktır.
 
Genel Hijyen Eğitimleri konusunda tüm teşkilatımızda farkındalık sağlamak, yapılacak denetimlerde ilgili esnaf ve sanatkarlarımızın idari para cezalarına muhatap kalmalarını önlemek, Gıda Kanunu ve buna bağlı yönetmeliklerin içerikleri hakkında bilgi sahibi olmak bakımından Trabzon’un Of ilçesinde eğitimlerin ilk ayağı gerçekleştirilmiştir” dedi.
 
Kara, eğitimlerin ilk gününde Genel Hijyen ile ilgili teorik eğitimler verildiğini kaydederek “İkinci gününde ise verilen eğitimler dahilinde sınav yapılmıştır. Of ilçemizde ekmek üreten işyerlerimizde (fırınlar) üretim, dağıtım ve pazarlama bölümlerinde ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışan toplam 70 esnaf ve sanatkarımız ‘Hijyen Eğitimi Belgesi’ni almaya hak kazanmıştır. Verilen belge 5 yıl süreyle geçerli sayılacaktır. ‘Bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırı hareket eden birincil üretim yapanlara bin TL , perakende işyerlerine 2 bin TL, diğer işyerlerine 5 bin TL idari para cezası verilmektedir” diye konuştu.
 
Öte yandan “15 Mayıs 2013 Çarşamba/Akçaabat-23 Mayıs 2013 Perşembe/Sürmene-28 Mayıs 2013 Salı/Vakfıkebir-30 Mayıs 2013 Perşembe/Çarşıbaşı-11 Haziran 2013 Salı/Araklı-15 Haziran 2013 Cumartesi/Arsin-18 Haziran 2013 Salı/Yomra-25 Haziran 2013 Salı/Düzköy-02 Temmuz 2013 Salı/Beşikdüzü” ilçelerinde eğitime katılacakların belirlenen tarihlerden 3 gün önce TESOB’a başvurmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel