Trabzon'da hıfsızsıhha kurulu toplandı

 Trabzon'da aşırı tuz kullanımı ile mücadele başlatıldı. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında Valilik B Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Hıfzıssıhha toplantısında tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik yapılacak çalışmalar masaya yatırıld

Trabzon'da hıfsızsıhha kurulu toplandı

 

Trabzon'da aşırı tuz kullanımı ile mücadele başlatıldı. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında Valilik B Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Hıfzıssıhha toplantısında tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. 
 
İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunun altını çizen Vali Kızılcık, devletin bu konuda çeşitli tedbirler aldığını söyledi. Vali Kızılcık, “Son yıllarda maalesef gıdalardaki sıhhi problem nedeniyle başta obezite olmak üzere tuz, şeker ve beyaz un kullanımından kaynaklanan çok ciddi sağlık sorunları ile vatandaşlarımız ve gelecek nesiller çeşitli sıkıntılarla karşı karşıyadır.
 
Devlet olarak, Sağlık Bakanlığımız ve Tarım Bakanlığımız başta olmak üzere vatandaşımızın sağlığının korunması, gelecek nesillerin daha sağlıklı olması için bir dizi önlemler ve tedbirler almaktayız. Bu tedbirler basın yayın organlarında vatandaşlarımıza çeşitli kamu spotları ile duyurulmaktadır. Bizler de illerde bu tedbirleri uygulamaya çalışıyoruz” dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ekmek israfı ile ilgili başlattığı kampanyaya da dikkat çeken Vali Kızılcık, “Son dönemde özellikle başbakanımızın katıldığı bir törende ekmek israfının önlenmesi ve beyaz un yerine siyah un kullanımı yönünde tavsiyelerde bulundu. Bizde bu konuda ciddi tedbirler almaya başladık. Sigarayla mücadelede çok ciddi kanunlar çıktı. Bizler bu kanunların uygulanması için illerimizde hassas davranıyoruz. Trabzon bu anlamda kanunun çıkış amacına uygun olarak kapalı mekanlarda sigara tüketimini önemli oranda azaltmış durumdadır. Genetiği ile oynanmış gıdalar hem insan sağlığını bozuyor hem de devletimizin bütçesine çok ciddi maliyetler getiriyor.
 
Bu durum bizi son derece endişelendiriyor. Bu konuda mücadelemizi daha üst noktalara taşıyacağız. Üç beyazdan uzak durulması için bugün burada karar alıp özellikle aşırı tuz tüketiminin ortadan kaldırılmasını sağlayacağız. Günlük ortalama 5 miligram tuz tüketmemiz gerekirken, ülkemizde maalesef günlük tuz tüketme oranı 18 miligrama kadar çıkıyor. Kendi elimizle sağlığımızı bozma durumuyla karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.
 
KAMPANYA BAŞLATILIYOR
Tuzun yemek masalarından kaldırılması yönünde bir kampanya başlatacaklarını belirten Vali Kızılcık, “Yemeğin tadına bakmadan tuzluk kullanarak yemeğe tuz döküyoruz. Bu psikolojik bir durumdur. Belki de yemek tuzludur ama biz bunu refleks ile yapıyoruz. Biz bu refleksin önüne geçebilmek için önümüzdeki hafta KTÜ öğrencilerinin yemekhanesini ziyaret ederek hep birlikte tuzlukları kaldırma kampanyasını başlatacağız.
 
Bu tedbirin sağlık alanında devlet harcamalarını aza indireceğine ve hepimizin sağlığını arttıracağına inanıyorum. Ben vatandaşlarımızın alınan bu kararlara gönüllü olarak riayet edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel