Trabzon'da HES'e Tepki

 Trabzon’nun Çaykara İlçesine bağlı Karaçam Beldesi Derebaşı mevkiinde devam eden HES İnşaatı için sabahın erken saatlerinde bölgeye gidecek olan iş makineleri bölge halkı tarafından önü kesilerek durdurulmak istendi. Çok sayında Jandarma ekipleri gözetim

Trabzon'da HES'e Tepki

 

Trabzon’nun Çaykara İlçesine bağlı Karaçam Beldesi Derebaşı mevkiinde devam eden HES İnşaatı için sabahın erken saatlerinde bölgeye gidecek olan iş makineleri bölge halkı tarafından önü kesilerek durdurulmak istendi. Çok sayında Jandarma ekipleri gözetiminde bölgeye giriş yapan iş makineleri bölge halkının tepkisine neden oldu. 

Kısa yaşanan gerginliğin ardından olayla ilgili olarak bir kişi gözaltına alınırken iş makineleri Jandarma ekipleri gözetiminde inşaat alanına getirildi.

Bu duruma tepki gösteren yöre halkı demokratik haklarını sonuna kadar dile getireceklerini ifade etiler. Yöre sakinlerinden Murat Sarı, demokratik haklarını ortaya koymak için araçların geçişine tepki koyduklarını belirterek, “ Araçları geleceğinin haberin akşam almıştık. Yöre halkı demokratik tepkimizi ortaya koyabilmek, tekrar konuşabilmek için belli sıkıntılarımızı anlatmak amacıyla önlerine çıkma kararı aldık. Açıkçası bu kadar kalabalık geleceklerini beklemiyorduk. Trabzon Valiliği, gerekse Çaykara Kaymaklığı bölgemizi ziyaret ettikleri dönemlerde verilen mücadeleye saygı duyduklarını ve bize destek verdiklerini söylediler. Biz de Polisimizle, Jandarmamızla karşı karşıya gelmeyeceğimizi düşündük. Sabah saatlerinde gördüğümüz manzara karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Jandarma ekipleri arasında, HES inşaatını bölgemize kurmak isteyen insanlara tepki koymanın ne derece doğru olacağını düşündük. Çünkü sanki bizim Jandarma ekiplerimize ve devletimize karşı bir sorunumuz olduğu anlaşılır diye fazla bir tepki koymadık. Biz köylüler olarak hukukun üstünlüğüne güveniyoruz. En azından hukukun vereceği karar beklenmeleri ve saygılı olmaları gerekirdi' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler