Trabzon'da HES ilçeyi dolandırdı

Trabzon Köprübaşı'nda HES inşaatı yapan taşeron firma, ilçedeki esnafın neredeyse tamamını dolandırdı. Yiyecekten giyeceğe, benzinden inşaat malzemesine kadar 3 milyon liralık mal alan firma, "Yaz deftere" deyip kaçtı. Müteahhit firmaya başvurup umduğunu

Trabzon'da HES ilçeyi dolandırdı

Trabzon Köprübaşı'nda HES inşaatı yapan taşeron firma, ilçedeki esnafın neredeyse tamamını dolandırdı. Yiyecekten giyeceğe, benzinden inşaat malzemesine kadar 3 milyon liralık mal alan firma, "Yaz deftere" deyip kaçtı. Müteahhit firmaya başvurup umduğunu bulamayan esnaf, savcılığa suç duyurusunda bulundu

Trabzon’un Köprübaşı İlçesi çıkışındaki Yağmur Hidroelektrik Santralı’nın yapımını üstlenen Taşeli adlı taşeron firma, 3 yıl boyunca ilçedeki onlarca esnaftan yiyecekten giyeceğe, benzinden inşaat malzemesine kadar milyonlarca liralık mal aldı. Başlarda düzenli ödemelerle güven sağlayan firma yetkilileri, 2011’in sonlarından itibaren, “Sonra ödeyeceğiz” demeye başladı. 
 
MÜTEAHHİT FİRMA DA ÖDEMEDİ
 
Sürmene ve Araklı’daki esnaftan da mal alan firma, 3 ay önce sessiz sedasız şantiyeyi kapatıp ortadan kayboldu. 3 milyon liraya yakın alacağı olan esnaf, firmayı Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet etti. Taşeron firmadan umudunu kesen esnaf, alacaklarını müteahhit firmadan istedi ancak sonuç alamadı. Bazısı şimdiden icralık olan esnaflar durumu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Başbakan Erdoğan’a da iletti.
 
PEŞ PEŞE İFLASLAR YAŞANIYOR
 
Tek umutlarının Ankara’da olduğunu belirten Köprübaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Osman Aydın, “Herkesin birbirine borcu var, bu beklenmedik gelişme herkesi etkileyecek. Zaman geçtikçe konunun ciddiyeti daha net ortaya çıkacak. Çünkü bu konu zincirleme olarak büyüyor, peş peşe iflaslar gelebilir” diye konuştu. 
 
* A.Rahman Ayar (Market): 158 bin TL alacağım var. En son 2011’de ödeme yaptılar, sonra daha ödemediler. 
 
* Aslan Aydın (Mobilyacı): 70 bin liralık alacağımı bir yıldır tahsil edemedim. Sonunda icralık oldum. Bu firma herkesi dolandırdı gitti.
 
* Hayati Ertürk (Nalbur): 9 bin liralık alacağım için aylarca bizi oyaladılar, sonra çekip gittiler. Birileri bu konuya el atmalı. 
 
* Şükrü Boğalı (Demirci): 30 bin li ra lık çek elim de, ça re siz bek li yo ruz. Pa ra mı zı ala maz sak ana fir ma nın önün den ayrılmayacağız.
 
‘Ödemek için Rize’de iş yapıyorlar’
 
Yüklenici firma yetkilisi de, taşeron firmanın kendilerine de 400 bin lira borçlu olduğunu belirterek, “Ama ben bu firmanın iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Borçlarını da en kısa zamanda ödemek için Rize’de iş yapıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel