Trabzon'da HES için deredeler!

Trabzon’da bir grup HES karşıtı, Dernekpazarı ilçesindeki Solaklı Vadisi üzerinde bulunan Hidroeektrik Santralleri’ni protesto için yaptıkları yürüyüş sonrası Solaklı Deresi’ne girdi.Trabzon’da Emek ve Özgürlük Meclisi’ne üye yaklaşık 70 kişilik grup, Sol

Trabzon'da HES için deredeler!

Trabzon’da bir grup HES karşıtı, Dernekpazarı ilçesindeki Solaklı Vadisi üzerinde bulunan Hidroeektrik Santralleri’ni protesto için yaptıkları yürüyüş sonrası Solaklı Deresi’ne girdi.

Trabzon’da Emek ve Özgürlük Meclisi’ne üye yaklaşık 70 kişilik grup, Solaklı Vadisi üzerine yapımı süren HES’leri protesto etmek için Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde bugün öğle saatlerinde bir araya geldi.

Kiremitli Köprü önünde toplanan grup ‘Solaklı Deresi Özgür akacak, Dereler bizimdir bizim kalacak’ şeklinde sloganlar atarak yapım aşaması devem eden Güneşli-Çaykara Hidroelektrik Santrali’nin önüne kadar yürüdü. Grup daha sonra burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Hüseyin Taka, “Doğayı ve çevreyi yıkıma sürükleyen yanlış ve haksız kararlardan geri dönülmesini istiyoruz. Solaklı vadisinde yaşayan ve tüm duyarlı kişi ve kurumları çabaları ortaklaştırmaya ve mücadeleyi birlikte büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

Yürüyüşe Ayşe Yılmaz isimli bayan, elinde ördek yavrusuyla katılırken, elinde tuttuğu yavru ördek için, “Ben bunu şimdi nerede nasıl yüzdüreceğim. Nasıl yüzecek su olmazsa” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir grup protestocu ise dereye girerek protestolarını sürdürdü ve dere içinde ‘HES’lere Hayır’ yazılı pankartı açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler