Trabzon'da Her Mevsim Karadeniz Projesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sağlanan Mali destek ile Trabzon ve Rize'de belirlenen bölgelerin turizm potansiyelini

Trabzon'da Her Mevsim Karadeniz Projesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sağlanan Mali destek ile Trabzon ve Rize'de belirlenen bölgelerin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla proje yürütüldüğü belirtildi.

Bölgede eksikliği duyulan kış turizminin canlandırılması ve buna yönelik ulusal ve uluslararası yatırımların artmasını sağlamak amacıyla altyapı araştırma faaliyetlerini yürütmek ve bölgenin her mevsim turizmine açık olduğunu tanıtım faaliyetleri ile turizm aktörlerine duyurmayı amaçlayan projenin protokolünün, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Genel Sekreter Hakan Gürhan ve ihaleyi kazanan Ankon Danışmanlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Müderrisoğlu tarafından imzalandığı vurgulanan açıklamada, Hacısalihoğlu'nun şu ifadeleri yer aldı:
 
"Bölgede turizm yatırımlarının gelişmesine önem vermek amacıyla hazırlanan proje önemli bir çalışma olacak. Her Mevsim Karadeniz Projesi, bölgemizde yatırım yapılabilecek yerlerin araştırılmasını içeriyor.
 
Ovit, Uzungöl, Sera Gölü ve Haçka Yaylası'ndaki turizm alanlarının tespiti ve bu bölgelerde yapılabilecek turizm yatırımlarının neler olabileceği gibi geniş kapsamlı bir fizibilite raporu hazırlanacak. Burada özellikle odaklandığımız konulardan bir tanesi de kış turizminin geliştirilmesine yönelik yatırım imkanlarının neler olabileceği ve yine kış sporları paralelinde bölgede hangi projelerin harekete geçirilmesidir."
 
Açıklamada, 18 ay süreli projenin maliyetinin 400 bin lira olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler