Trabzon'da her mahalleye ayrı tarife!

Son mahalli seçimlerle büyükşehir olan Trabzon'da, vatandaşlardan farklı oranlarda su parası alındığı iddia edildi. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan 2014 yılı gelir tarifesinde suyun metreküp biri

Trabzon'da her mahalleye ayrı tarife!
Son mahalli seçimlerle büyükşehir olan Trabzon'da, vatandaşlardan farklı oranlarda su parası alındığı iddia edildi. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan 2014 yılı gelir tarifesinde suyun metreküp birim fiyatı 2,28 TL ilan edilmesine rağmen bazı mahallelerden 2,61, bazı mahallelerden ise 2,90 TL ücret alındığının görüldüğünü söyledi. 
 
Söz konusu iddiaları gündeme getiren CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, vatandaşlar arasında haksızlığa yol açan durumun bir an önce düzeltilmesini istedi. Kaya, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, farklı mahallelere ait 3 adet su faturasını örnek gösterdi. Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı gelir tarifesinde suyun metreküp birim fiyatının 2,28 TL olarak açıklandığına dikkat çeken Kaya, "Ancak faturalarda da görüldüğü gibi Erdoğdu Mahallesi'nde oturan vatandaşlar suyun metreküpü için 2,28 lira öderken, Çukurçayır’da yaşayanlar için bu fiyat 2,61 lira, Akoluk Mahallesi'ndekiler için ise 2,90 liradır. Aynı şehir, aynı belediye fakat mahallelerde farklı su fiyatları. Böyle belediyecilik olmaz. Belediye başkanı bu adaletsizliğin farkında mı? Yoksa hastane ortaklığı, senet sepet işlerinden fırsat bulup bu işlere zaman ayıramıyor mu?" diye sordu.
 
Problemin daha önce belde olan Akoluk ve Çukurçayır belediyesinin su fiyatlarını kendilerinin ayarlamasından kaynaklandığını bildiklerini ifade eden Kaya, 30 Mart seçimlerinin üzerinden 4,5 aya rağmen şimdi mahalle olan yerlerle ilgili hala bir düzenleme yapılmamış olmasının garabet olduğunu dile getirdi. Belediye hizmetlerinde 'tutturabildiğine fiyat' anlayışı olamayacağının altını çizen Kaya, Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün bir önce bu adaletsizliği gidermesi gerektiğini söyledi. Tüm mahallelerdeki su fiyatının gelir tarifesindeki seviyeye çekilmesini isteyen Kaya, "Ayrıca bahse konu mahallelerdeki ailelerden bugüne kadar alınan haksız su paraların da gelecek ayın faturalarından düşülmesini ve bu adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Yoksa yargı yoluyla bunu biz yapacağız ve adaletsizliğini adaletle yıkacağız." diye konuştu.
 
"ATATÜRK KÖŞKÜ’NDEKİ TADİLAT NEDEN BİTMEDİ?"
 
CHP'li Ahmet Kaya, ayrıca geçtiğimiz yıl tadilata alınan Atatürk Köşkü'ndeki onarımın belirlenen sürede bitirilememesini eleştirdi. Tarihi köşkün şehrin önemli turizm değerlerinden birisi olduğunu hatırlatan Kaya, ihale şartnamesinde belirtilen 200 günlük iş süresinin üzerinden 65 geçmesine rağmen tadilatın bitirilemediğini savundu. Kaya, belediye yetkililerinin gerçekleri saptırmadan gecikmenin nedenlerini açıklamaya davet etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel