Trabzon'da her gün iki kadın dövülüyor

Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için birçok dernek kurulsa da bu bir türlü başarılamıyor. Genelde alkollü ve maddi durumları iyi olmayan kişiler tarafından şiddet gören kadınların bir bölümünün ise küçük yaşta evl

Trabzon'da her gün iki kadın dövülüyor
Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için birçok dernek kurulsa da bu bir türlü başarılamıyor. Genelde alkollü ve maddi durumları iyi olmayan kişiler tarafından şiddet gören kadınların bir bölümünün ise küçük yaşta evlendiği için aile korkusundan karakola gidip şiddet gördüğü kişiyi bile şikayet edemediği ortaya çıktı. Emniyetten alınan verilere göre, Trabzon’da her gün iki kadın şiddet görüyor.
 
Tüm Kadınlar Derneği Genel Başkanı Cemile Keskin, "Kadına yönelik şiddetin bilindik hüzünlü öyküleri, geleneksel ön kabuller, toplumun da duyarsızlığı ile büyüyor. Son günlerde basında daha da çok gündeme gelen kadına şiddet haberleri Türkiye’nin kanayan yarasını gözler önüne seriyor" dedi. 
 
Kadınların yok sayıldığını ve her gün binlerce kadının şiddete maruz kaldığını söyleyen Keskin, "Bunun birçok yönü var. Ataerkil, erkekerkil bir toplumda yaşıyoruz. Kadına değer veriliyormuş gibi görünse de aslında öyle değil. Kadınlar yok sayılıyor. Bunun ekonomik, sosyal, çocuk ve yoksulluk boyutu var. Bunların her birinin sıkıntısı kadına şiddet olarak geri dönüyor. Bunu aşan kadınları eski kocaları, nişanlıları, kardeşleri yoldan çıktı diyerek öldürüyor. Erken yaşta evlilik yapan 15–19 yaş arası kadınlar çoğu ilkokul ya da ilköğretim mezunu ve bunların birçoğu da vasıfsız ve ücretsiz işçi. Bu kadınlar çaresiz korumasız ve bu kadınlar öldürülüyorlar. Kadınlar severek evlenirler, öldürülürler. Küçük yaş da evlendirilirler, öldürülürler. Çalışırlar öldürülürler çocuğu olmaz öldürülürler bu ne kin yarabbi adı erkek olan bu katillerin durdurulmasını istiyoruz" dedi. 
 
Türkiye’nin 81 vilayetinin köylerinden şiddete maruz kalan kadınların ölüm haberlerinin geldiğini söyleyen Keskin, "Kadınlar sadece kocalarından değil çocuklarından da dayak yiyor. Hani bizim büyüklerimize el kalkmazdı. Hani cennet anaların ayakları altındaydı. Hani bizim büyüklerimize saygımız vardı. Ne oldu bu millete? Uyuşturuldular mı? Yoksa hormonlu yiyeceklerden mi? Yoksa sadece isimleri mi erkek?" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler