Trabzon'da her gün bir eylem

Trabzon'da hemen hemen her gün bir eylem veya protesto gösterisi yapılıyor. Eğitimciler bu kez Trabzon'da "Eşit işe eşit ücret" düzenlenmesi için eylem yaptı.Trabzon Hükümet Konağı önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şubesi üyeleri, ellerinde Türk Bayr

Trabzon'da her gün bir eylem

Trabzon'da hemen hemen her gün bir eylem veya protesto gösterisi yapılıyor. Eğitimciler bu kez Trabzon'da "Eşit işe eşit ücret" düzenlenmesi için eylem yaptı.

Trabzon Hükümet Konağı önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şubesi üyeleri, ellerinde Türk Bayrağı ve dövizlerle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösterdiler.

Burada basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, insanca yaşamak için emeklerinin karşılığını istediklerini belirterek, "2.5 milyon kamu çalışanlarının beşte ikisi eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda bulunmaktadır. Hükümet, eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getirmekte, merkezi yönetim bütçesinden en fazya payı eğitime ayırdığını ifade etmektedir.

Eğitim ile ilgili tarihi öneme haiz düzenlemeler yapılmakta, tartışmalar yürütülmekte ve ses yükseltilmektedir. Eğitimi, eğitim çalışanlarını da kapsayacak şekilde konsept içerisinde düşünmeyenler kesinlikle doğru yapmamaktadır.

666 Sayılı KHK ile kamuda aynı ünvanda çalışan personele yönelik eşit işe eşit ücret düzenlenmesi ile denge sağlamaya çalışan hükümet, eğitim-öğretim hizmet sınıfında 650 bin öğretmene ve 100 binden fazla öğretim elemanına sizin müadilinizi bulamadık onun için toplu sözleşme masasında görüşmek üzere kapsam dışı bıraktık. dercesine masayı işaret etmiştir.

Ek ödeme almayan öğretmen ve öğretim elemanları, üzülerek ifade etmeliyiz ki, kamuda en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürülmüştür" dedi.

"DERSLERE, EĞİTİM ÇALIŞANIYIZ, İNSANCA YAŞAM İÇİN HAKKIMIZI İSTİYORUZ YAZAN KOKARTLARLA GİRECEĞİZ "

Kara, eylemlerini sürdüreceklerini ifade ederek "Eğitim çalışanları olarak buradan hükümete sesleniyoruz. Biz kimseden lütuf beklemiyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz. 'Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlere 'eğer büyüme varsa o zaman büyümeden payımızı verin' diyoruz.

Eşit ve adalet adına düzenleme yapanların ortaya çıkardıkları eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Bugünden itibaren bir hafta boyunca derslere 'Eğitim çalışanlarıyız, İnsanca Yaşam İçin Hakkımızı İstiyoruz' yazan kokartlarla gireceğiz. Bütün arkadaşlarımızı, kokartlarını yakalarına takmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler