Trabzon'da hemşireyi öldürmüştü

Trabzon'da yaklaşık 7 ay önce tartıştığı hemşire sevgilisini bir petrol istasyonunda silahla vurarak öldürmekten tutuklanan şahsın yargılanmasına başlandı.Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Metin Ö. hazır bul

Trabzon'da hemşireyi öldürmüştü

Trabzon'da yaklaşık 7 ay önce tartıştığı hemşire sevgilisini bir petrol istasyonunda silahla vurarak öldürmekten tutuklanan şahsın yargılanmasına başlandı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Metin Ö. hazır bulundu. Duruşmadaki ifadesinde maktül Server Güven'i 5 yıldır tanıdığını ve zaman zaman buluştuklarını söyleyen Metin Ö., bu ilişki yüzünden eşinin kendisini terk ettiğini belirtti. 

Server Güven ile evlenecek düzeyde arkadaşlık kurduklarını, Güven'in eski eşiyle de kavga ettiğini belirten sanık Metin Ö., Güven'in bir kişiye kefil olduğunu, bu kişi borcunu ödemeyince tartıştıklarını ve bu konuda kendisine sitem ettiğini anlattı. Sanık Ömer Ö., "Olay günü petrol istasyonu yakınında kırmızı ışıkta aracı durdurdum. Araç durunca Server benim sinirlendiğimi gördü, bunun üzerine arabadan indi.

'Git ne halin varsa gör' dedi. Arabayı yolun ortasında bıraktım. Server arabadan inip uzaklaşınca, ben de arabayı yolun ortasında bıraktım, Server'in peşinden gittim. Server'e 'Bak ben kendimi öldüreceğim' dedim. Server dinlemedi, uzaklaştı, 'Ne halin varsa gör' dedi. Aramızda beş metre mesafe vardı. Tabancamda 3 ya da 4 tane mermi vardı. O anda silahımı ateşledim. Kaç el ateş ettiğimi sayamadım. Vurmak amaçlı silahımı ateşlemedim. 

Arkasından ateş ettikten sonra beş metre kadar daha aynı istikamette ilerledi ve orada benzin pompacısına sarılarak yere düştü. Yanına gittim, yaklaşınca hatırladığım kadarı ile bir el daha ateş ettim. Yaralansın diye ateş ettim. Çünkü yaralı olsaydı benden davacı olmazdı. Daha sonra oradan uzaklaştım, çok sıkıntılıydım. Esas amacım kendimi vurmaktı. Kafamda protezim vardı. Terlemiştim, elimi kafama atınca protezim çıktı. Elimde silahta vardı. Protezle silahı giderken atmışım. Sonra arabayla Maçka yoluna doğru gittim. Bir süre düşündükten sonra bu tarafa neden gidiyorum diye söylendim. Sonrasında geri döndüm. Rize'ye gitmeyi düşündüm. Polisleri tesadüfen İller Bankası'nın yanında gördüm. Arabamı durdurdum. Polisler havaya mermi de attılar. Ben de 'Gerek yok, ben zaten durdum' dedim. Korna çalmışlar ben duymadım. Sonra polisler beni yakaladılar" dedi. 

Olayla ilgili 1 tanığın dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanığın KTÜ Farabi Hastanesi'ne sevk edilerek ceza ehliyetinde kısmen veya tamamen bir eksiğe yol açacak herhangi bir akıl hastalığı olup olmadığının tespiti ve dinlenmeyen 10 tanığın zorla mahkemeye getirilerek dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler