Trabzon'da hayvanlar için protesto

 Trabzon'da toplanan bir grup hayvansever, ''5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' tasarısını protesto etti.  Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin (TRAHAYKO) organizasyonu ile Karadeniz Sahil Yolu'nun ken

Trabzon'da hayvanlar için protesto

 

Trabzon'da toplanan bir grup hayvansever, ''5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' tasarısını protesto etti. 
 
Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin (TRAHAYKO) organizasyonu ile Karadeniz Sahil Yolu'nun kent merkezindeki tünel girişinde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarına bağlı hayvanseverler, ''Merhamet değil yaşamak istiyoruz'', ''Hayvanıma dokunma'', ''Son kafes yıkılana kadar uzlaşma yok'' ve ''sevmiyorsun diye öldürmen gerekmiyor'' yazılı pankart ve dövizler açtı. 
 
Burada grup adına basın açıklaması yapan, Oktay Muncu, sokaklardaki tüm hayvanların toplanmasına karşı olduklarını ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılmak istenen değişiklikle ''toplanma'' adı altında hayvanların katledileceğini savunarak, yeni yasa tasarısına tepki gösterdi. 
     
Hayvanlarının öldürülmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Muncu, ''Madem dünya sadece insanlara ait olacaktı, neden Nuh'un gemisinde her hayvandan iki tane bulunuyordu'' dedi. 
 
Türk bayrakları açarak ''Hayvanlara ölüm istemiyoruz'' şeklinde slogan atan gruptakiler, ardından yol kenarındaki kaldırımda yürüyüşe geçti. 
 
Tasarıya tepki göstermek için siyah ruj sürüp yüz ve kollarını da kırmızı renkle boyayan gruptakiler, ardından sahil kenarındaki yürüyüş yolundan Ayasofya Müzesi yakınına kadar gedikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel