Trabzon'da hava yine yağışlı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği bekleniyor. Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Hakkar

Trabzon'da hava yine yağışlı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği bekleniyor. Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari, Şırnak çevrelerinde toz taşınımı beklenmektedir.

Hava sıcaklığında ise Türkiye genelinde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile Türkiye'nin güneydoğu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle oluşabilecek olumsuz şartlara (hava kalitesinde düşüklük, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış vb.) karşı ilgililer ve vatandaş uyarıldı.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Yapılan tahminlere göre bölgelere göre hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde hafif sis görülecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde hafif sis görülecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinde hafif sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinde hafif sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile zamanla Doğu Karadeniz aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hakkari ve Şırnak çevrlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla kuzeyi çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır ve Adıyaman çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde toz taşınımı beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler