Trabzon'da Hava Trafik Kontrolü Eğitimi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Trabzon Havalimanı’nda staj gören 8 kişi ‘Hava Trafik Kontrolörü’ eğitimi görüyor.Ankara’da 6 ay sıkı bir eğitim aldıktan sonra 15 Mart tarihinden itibaren Trabzon’da eğitim görmeye başlayan 8 stajyer hava trafik ko

Trabzon'da Hava Trafik Kontrolü Eğitimi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Trabzon Havalimanı’nda staj gören 8 kişi ‘Hava Trafik Kontrolörü’ eğitimi görüyor.

Ankara’da 6 ay sıkı bir eğitim aldıktan sonra 15 Mart tarihinden itibaren Trabzon’da eğitim görmeye başlayan 8 stajyer hava trafik kontrolörü sınava girdikten sonra hava trafiğini yönetebilecek.
 
Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon Havalimanı Başmüdürü Vedat Atabek, 8 stajyerin Trabzon Havalimanı’na güç kattığını belirterek, “Trafik asistan kontrolü arkadaşlarımız şuan ki sayısı 8, bize güç kattılar. Şuanda onlarda meydan içi eğitimini alıyorlar. Burada kendilerinden önce tecrübeli hava trafik kontrolörü arkadaşlarla beraber ortaklaşa eğitimi yaptıktan sonra sınava girecekler. İnşallah sınavda başarılı olunca kendi başlarına çalışabilecek şekilde trafiği yönetebilecek bir şekilde o zaman tamamen hava trafiği kontrolü olabilecekler.
 
Arkadaşlarımızın gelmesiyle birlikte biz radar sistemini uygulamaya başlayacağız. Radar istasyonumuzun çalışmalarının bitmesini bekliyoruz. Daha sonra radarlı hizmetler yapacağız. Arkadaşlarımız bu anlamda bize çok büyük katkı sağladı. Şuan ki trafiğimizi hemen hemen yönetebilecek kapasitede arkadaşlar. Çok sıkı bir eğitim aldılar. Burada meydan içi eğitimleri de pekiştirdikten sonra sağlıklı bir trafik hizmeti verebilecek bir noktaya gelecekler” dedi.
 
8 stajyer ‘Hava Trafik Kontrolörü’ eğitimi görenlerden biri olan Ahmet Kerem Abaz ise şöyle konuştu:
 
“15 Mart itibariyle burada göreve başladık. Bundan önce Ankara’da 15 aylık bir ağır eğitim aldık. Şimdi stajyer hava trafik kontrolörü olarak görev yapıyoruz. Bir sınavımız daha var. O sınavdan sonra 6-7 ay sonra görevimize tam olarak başlayacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler