Trabzon'da hava çok kirli ve tehlikeli

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da koca bir kış mevsimi hava kirliliği ile bitti. Kalitesiz kömür, filtresiz baca Trabzon’da temiz hava bırakmadı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Hava Kalitesi İzleme istasyonları Kasım’dan Nisan ayına kadar yapmış old

Trabzon'da hava çok kirli ve tehlikeli

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da koca bir kış mevsimi hava kirliliği ile bitti. Kalitesiz kömür, filtresiz baca Trabzon’da temiz hava bırakmadı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Hava Kalitesi İzleme istasyonları Kasım’dan Nisan ayına kadar yapmış oldukları ölçümde hiç temiz hava ölçmedi. Haber Merkezimiz kış mevsimi boyunca yapmış olduğu haberler bu durumu gündeme getirse de yetkililerin hiç önlem almadığı gözlemledi. İlkbahar aylarının başında Trabzon’da yakılan kaloriferler ve sobalar yine kenti yaşanmaz hala getirdi. Boztepe kirli hava nedeniyle neredeyse görünmez oldu. Hava Kirliliği, Trabzon’da yaşayanların sağlığını olumsuz etkiledi.

KİRLİ HAVANIN ETKİLERİ

Kirli hava, insanlarda solunum yolu hastalıklarının artmasına sebep olmaktadır. Örneğin; kurşunun kan hücrelerinin gelişmesini ve olgunlaşmasını engellediği, kanda ve idrarda birikerek sağlığı olumsuz yönde etkilediği, karbon monoksit (CO)'in ise, kandaki hemoglobin ile birleşerek oksijen taşınmasını aksattığı bilinmektedir. Bununla birlikte kükürt dioksit (SO2)'in, üst solunum yollarında keskin, boğucu ve tahriş edici etkileri vardır. Özellikle duman akciğerden alveollere kadar girerek olumsuz etki yapmaktadır. Ayrıca kükürt dioksit ve ozon bitkiler için zararlı olup; özellikle ozon, ürün kayıplarına sebep olmakta ve ormanlara zarar vermektedir. Sanayi, endüstri ve ısınmada kullanılan fosil yakıtlar ile ormanların tahribi ve arazi değişmesi sonucu, atmosferdeki karbondioksit miktarının %5 oranında arttığı tespit edilmiştir. Bunun ise küresel ısınmaya yol açabileceği öngörülmektedir. 

20150415004044.jpg

20150415004045.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel