Trabzon'da haşereyle mücadele timi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu alanda görev yapmak üzere özel bir ekip oluşturulurken, il geneline rahatlıkla hizmet edilebilmesi amacıyla üç ayrı noktada istasyon kuruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu vatandaşların, her türlü haş

Trabzon'da haşereyle mücadele timi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu alanda görev yapmak üzere özel bir ekip oluşturulurken, il geneline rahatlıkla hizmet edilebilmesi amacıyla üç ayrı noktada istasyon kuruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu vatandaşların, her türlü haşere üreme alanını 888 61 61 nolu telefonla Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmelerini istedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon il genelinde 2015 yaz sezonu için her türlü haşere ile mücadeleye etkin şekilde başladı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, daha önce ilçe belediyelerinin kendi imkânları ile yürüttüğü haşere ile mücadele çalışmaları bundan böyle Büyükşehir Belediyesi tarafından profesyonel ekiplerle tek elden tüm il genelinde sürdürülecek. Böylelikle haşere ile mücadelede çok daha verimli sonuçlar elde dileceği gibi ilaç kullanımı da kontrol altına alınmış olunacak.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu amaçla 19 kişilik ilaçlama ekibi kuruldu, Trabzon il geneline rahatlıkla hizmet edebilmek için Ortahisar, Vakfıkebir ve Sürmene ilçelerinde üç istasyon oluşturuldu. İlaçlama ekipleri Trabzon il genelini sokak sokak tarayarak bir yandan broşürlerle vatandaşı bilgilendirecek, aynı zamanda sivrisineklerin üreyebileceği havuz, kuyu, fosseptik, inşaat çukurları gibi her türlü su birikintisini tespit ederek kayıt altına alacak ve sinekler henüz larva halinde iken gerekli çalışmalar yapılacak. Bununla birlikte karasinek üreme alanları ile fare yemleme istasyonları da tespit edilerek ortadan kaldırılmaları sağlanacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bilimsel veriler ışığı altında yapılacak mücadelede, larva mücadelesi ve üreme alanlarının kontrolü esas alınacak. Başta insan sağlığı olmak üzere çevre sağlığı için tehdit içeren ve başarı şansı yüzde onu geçmeyen araçlarla sokak ilaçlamaları mecbur kalınmadıkça yapılmayacak.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, haşere ile mücadelenin önemine dikkat çekerken bu konuda vatandaşlara önemli sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Vatandaşların sivrisineklerin üreyebileceği durgun ya da akan her türlü su birikintisini 888 61 61 nolu telefon ile Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmelerini isteyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Hemşehrilerimiz bu tür alanları Belediyemize bildirdiğinde gerekli çalışmalar süratle yapılacaktır. Bununla birlikte ekiplerimiz Trabzon il genelini sokak sokak tarayacaktır. Türkiye’nin en yaşanılabilir şehirlerinden biti olan güzel Trabzon’umuzu daha yaşanılabilir noktalara taşımak için çalışmalarımızı gece gündüz sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel