Trabzon'da Hamsimatik maddiyata takıldı

Trabzon’da Düzyurt Ortaokulu'nda okuyan Muhammet Güngör isimli öğrenci 'hamsimatik' ismini verdiği balık ayıklama makinesi yaptı.Trabzon’un köylerinden ve kasabalarından gelen ilköğretim okulu öğrencilerinin ‘Mesleğini Keşfet Küçük Mucitler Projesi’ bir a

Trabzon'da Hamsimatik maddiyata takıldı

Trabzon’da Düzyurt Ortaokulu'nda okuyan Muhammet Güngör isimli öğrenci 'hamsimatik' ismini verdiği balık ayıklama makinesi yaptı.

Trabzon’un köylerinden ve kasabalarından gelen ilköğretim okulu öğrencilerinin ‘Mesleğini Keşfet Küçük Mucitler Projesi’ bir alışveriş merkezinde tanıtıldı.

Balık ayıklama makinesi, fındıkta dona karşı bahçeleri ısıtma sistemi, kuraklıkta 20 güne kadar su ihtiyacını karşılayabilen süper toprak, trafik lamba renklerini karayolunu aktaran sistem, akıllı fren gibi bir çok alanda yaşanan sorunlara karşı Trabzon Milli Eğitime bağlı okullarda öğrenciler birbirinden güzel projeler hayata geçirdiler. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülük ettiği projede günlük yaşamda karşılanan sorunlara çözüm getiren çocukların ürettiği icatlar proje sergisini gezenleri şaşırttı.

Yapılan projelerden ise en ilginci belki de Ortahisar ilçesi Düzyurt Ortaokulu’nda 8. Sınıf öğrencisi Muhammet Güngör ve arkadaşlarının 'hamsimatik' ismini verdikleri balık kesme makinesi oldu.

Yaptıkları projenin prototipini hazırladıklarını ancak maddi yetersizlikten dolayı projelerine motor alamadıklarını belirten Güngör ve arkadaşları destek beklediklerini söylediler. Hamsimatik'i icat etme fikrine ise annesinin ilham kaynağı olduğunu ifade eden Güngör, “Annemi mutfakta balık ayıklarken nasıl zorlandığı gördüm. Ondan sonra arkadaşlarımla konuştum onlar da aynı şeyleri anlattılar bana. Beraber bir fikir oluşturduk. Böyle bir şey yapalım dedik. Konuyu öğretmenlerimize de açtık. onlar da destek oldular. Daha sonra kafamızdaki projeyi maket haline getirdik her şeyimiz hazır ama maddi imkansızlıklar nedeniyle motor alamadık. Kızak yaptık, kızağı iten bir motor olacak. Destek istiyoruz bu maketin böyle kalmasını istemiyoruz. Geliştirilmesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler