Trabzon'da güvenlik önlemleri

Trabzon Valiliği Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alıyor.             Son zamanlarda yolcu taşımacılığı yapan araç sürücülerinin fazla yolcu aldığı, trafik kurallarını ihlal ettikleri, trafiğin g

Trabzon'da güvenlik önlemleri

Trabzon Valiliği Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alıyor.             

Son zamanlarda yolcu taşımacılığı yapan araç sürücülerinin fazla yolcu aldığı, trafik kurallarını ihlal ettikleri, trafiğin güvenliğini tehlikeye düşürdükleri gibi hususlarda şikâyetler artması üzerine Trabzon da çeşitli güvenlik önlemleri devreye sokuldu.            
               
İl genelinde belli periyotlar ile sabit yada hareketli olarak trafik denetimleri yapıldığı ancak kısa süre içerisinde aynı güzergahı kullanacak olan sürücülere çeşitli haberleşme araçlarıyla iletildiğinden, esas amacına ulaşamadığı görüldü.  
                
Bu nedenle; Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanı dâhilinde bulunan güzergâhlar üzerinde, amacına uygun bir trafik denetimi ve yerinde trafik eğitimini gerçekleştirebilmek amacıyla yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüslere, tebdili kıyafet (sivil olarak) ile binilmek suretiyle, başta binmiş olduğu araç sürücüsünü ve diğer yol kullanıcılarını trafik kurallarına riayet edip etmediklerini gözlemlemek, kontrol hitamında görevli personel kimliğini sürücü ve yolculara göstererek kendini tanıttıktan sonra yaptığı görevle ilgili kısa ve açıklayıcı konuşma yaparak sürücünün seyahati sırasında fazla yolcu almış ise veya yapmış olduğu herhangi bir kural ihlali var ise bu konuda gerekli ikazı ve eğitimi vererek bir farkındalık oluşturmak, bunun yanında Trafik İdari Para Ceza Karar Tutanağı ile 2918 Sayılı K.Y.T.K.’na istinaden gerekli cezayı uygulayarak yerinde denetim yapmak, böylece yapılan denetimin bir duyarlılık oluşturmasını sağlamak amacıyla Valilik Makamının 07.12.1012 tarihli oluru ile 13 trafik personeli geçici olarak görevlendirildi. 
                 
Uygulamanın gerçekleştirildiği güzergâhlar; Trabzon – Yomra, Trabzon – Sürmene, Trabzon – Araklı, Trabzon – Vakfıkebir, Trabzon – Akçaabat, Akçaabat – Vakfıkebir, Trabzon – Of, Trabzon – Arsin,  Trabzon – Çarşıbaşı, Trabzon – Beşikdüzü olarak belirlendi. 
                
Sivil olarak 06.12.2012-20.12.2012 tarihleri arasında yapılan trafik kontrollerinde; Kırmızı Işıkta Geçmek, Araç Kullanırken Cep Telefonu İle Konuşmak, Taşıma Sınırı Üzerinde Yolcu Almak, Hız Sınırını Aşmak kurallarını ihlal etmekten 14 araç sürücüsüne toplam 1.032,00 TL cezai işlem uygulandı.
       
Polise Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Eğitimi 
               
Öte yandan Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trabzon İl Merkezi ve ilçelerinde bulunan Polis Merkez Amirlikleri ve Toplum Destekli Polislik Birimlerde görevli toplam (303) personelle 'Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rölü ve Uygulanacak Prosedürler' eğitimi verildi.
                
Şiddete maruz kalan aile bireylerine, polisin yaklaşımı konusunda farkındalık ve duyarlılığı arttırmaya yönelik olarak düzenlenen eğitim programında; Toplumsal Cinsiyet, Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet, Kadın Kuruluşlarının Polisle İşbirliği, Ulusal ve Uluslar arası Yasal Düzenlemeler, Haklar; 6284 sayılı Kanun ve Uluslararası Sözleşmeler, İdari İşlemler; İlgili Genelgeler konularına yer verildi. 
               
İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda 28.09.2012 tarihinde başlayan eğitimlerin, Polis Merkezi Amirlikleri ve Toplum Destekli Polislik Birimlerinde görev yapan bütün personel eğitimden geçinceye kadar devam edecek.
                
Konuyla ilgili olarak Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Amacımız halkımızın güvenli, huzurlu ve rahat bir yaşantı içerisinde olmasıdır. Aynı zamanda bu çalışma ile de halkımızın sağlığı ve güvenliği için kurallara uymalarını sağlamayı ve trafik konusunda bilgilerini arttırmayı hedefliyoruz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel