Trabzon’da Gürcü çeteye baskın

Haber61 – Haber Servisi -  Gürcistan’dan Trabzon’a gelen hırsızlık çetesine şok baskın. Trabzon’da lüks mağazalara girerek özel bir yöntem ile hırsızlık yapan çete burada hırsızlıktan temin ettiği malzemeleri İstanbul iline getirerek sattığı öğrenildi. 15

Trabzon’da Gürcü çeteye baskın

Haber61 – Haber Servisi -  Gürcistan’dan Trabzon’a gelen hırsızlık çetesine şok baskın. Trabzon’da lüks mağazalara girerek özel bir yöntem ile hırsızlık yapan çete burada hırsızlıktan temin ettiği malzemeleri İstanbul iline getirerek sattığı öğrenildi. 155 telefonlarına mağazalardan sürekli olarak hırsızlık ihbarı gelmesi üzerine harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık büro ekipleri mağazaların güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şahısların kimliklerini tespit etti.

YAŞADIKLARI YERE BASKIN

Hırsızlık Büro ekipleri; Şahısların eşkalini belirledikten sonra Trabzon’da nerede ikamet ettiklerini tespit etmek için çalışma yaptı. Ekipler; 4 şahsın Çömlekçi semtinde bir adreste ikamet ettiklerini tespit etti. Güven Timleri ile Hırsızlık Büro ekipleri belirlemiş oldukları adrese baskın düzenledi. Baskında İ.P. N.T. M.P ve D.T adlı Gürcüleri gözaltına alarak emniyet müdürlüğüne getirdi.

LÜKS EŞYALAR ELE GEÇİRİLDİ

Şahısların ev ve eklentilerin de yapılan aramalarda 40 adet lüks kol saati, 3 adet traş makinesi, zinnet eşyası, lüks ayakkabı ve giyim eşyaları ele geçirildi. Malzemelerde Trabzon emniyetine getirilerek muhafaza altına alındı. Şahıslar buradaki ifadelerinin ardından hastaneye sevk edildi. Gözaltındaki işlemleri tamamlandıktan sonra şahısların Trabzon Cumhuriyet başsavcılığına sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

NASIL ÇALIYORLAR?

Haber Muhabirimizin edindiği bilgiye göre; Lüks sever hırsızlar mağazalarda çaldıkları eşyaların alarm kısımları ötmemesi için alüminyum folyo ile özel bir yöntem uyguladıkları ortaya çıktı.  Folyodan yapmış oldukları özel bir çantanın içine koydukları eşyaları alarm bölümünden geçirilirken sinyal almadığı ve bu nedenle ses çıkmadığı öğrenildi.

Haber: Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel