Trabzon'da Gümrük'te kaç araç satıldı?

Trabzon’da 2012 yılında gümrükte yapılan ihalelerde 140 adet araç ve 31 grup eşya satılırken, tahsil edilen vergili bedelin ise 1 milyon 855 bin TL olduğu belirtildi. 2012 yılı içerisinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doğu

Trabzon'da Gümrük'te kaç araç satıldı?

Trabzon’da 2012 yılında gümrükte yapılan ihalelerde 140 adet araç ve 31 grup eşya satılırken, tahsil edilen vergili bedelin ise 1 milyon 855 bin TL olduğu belirtildi. 

2012 yılı içerisinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Trabzon Tasfiye İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihalelerde toplam 360 adet araç ve 77 grup eşya satışa sunulurken, bunlardan 140 tane araç ve 31 grup eşya satıldı. Söz konusu ihalelerde toplam 1 milyon 855 bin 885 TL devlet hazinesine gönderilirken, bu ihalelerde en çok kaçak araca talep oldu.
 
Trabzon Tasfiye İşletme Müdürlüğü’nde alınan verilere göre, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde yapılan ve herkesin girebildiği ihalelere taleplerin 2012 yılının Haziran ayından sonra artış olduğunu gözlendi.
 
Haziran ayından sonra yüzde 70’lik bir artış bir gösteren istatistiklerde, kaçak araçta 907 bin 608 TL, Devlet malı araçta ise 668 bin 239 TL değerindeki tutarlar devlet hazinesine gönderildi.
 
Öte yandan, söz konusu ihaleler herkese açık olup ihalelere katılmak isteyen kişilerin ihale gününden bir gün önce saat 16.00'a kadar, almak istedikleri aracın satışa esas bedelinin yüzde 10'nu tutarında bir bedel güvence olarak tasfiye işletme müdürlüklerinde bulunan sayman mutemetliklerine veya Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Saymanlık Müdürlüğü veznesine yatırması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel