Trabzon'da geri dönüşüm sonucu

Trabzon Belediyesi tarafından başlatılan ve ambalaj atıklarının geri kazandırılmasını amaçlayan eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının sonuç vermeye başladığı bildirildi. Trabzon Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ambalaj atıklarının ayr

Trabzon'da geri dönüşüm sonucu

Trabzon Belediyesi tarafından başlatılan ve ambalaj atıklarının geri kazandırılmasını amaçlayan eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının sonuç vermeye başladığı bildirildi.

Trabzon Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplanması için bir süre önce başlatılan eğitim çalışmalarının sonuç vermeye başladığı belirtilerek, okullarda ve sitelerde yapılan eğitim toplantıları sonucunda son iki yılda geri kazanılan ambalaj atığı günlük 2 ton iken bu rakamın 20 tona ulaştığı ifade edildi.

Şuanda sadece pilot bölge ve büyük alışveriş merkezlerinde uygulamaya konulan ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplanmasının tüm mahallelerde uygulamasının düşünüldüğü belirtilen açıklamada, ''Trabzon Belediyesi, 2012 yılı itibariyle günlük ortalama 70 ton ambalaj atığını geri dönüşüme kazandırmayı hedefliyor. Ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması Sürmene Çamburnu Kutlular mevkinde bulunan düzenli depolama sahasının ömrünü uzatacağı gibi ekonomiye de katkı sağlıyor'' denildi.

Trabzon genelindeki tüm sitelere, kamu kurum ve kuruluşlarına ambalaj atıkları toplama konteyneri yerleştirmeyi planladığı vurgulanan açıklamada, ambalaj atıklarını geri toplamak için Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan lisans almış iki firmayla çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuyla ilgili olarak, ''Pilot bölgelerde yaptığımız eğitimler olumlu sonuçlar veriyor. Son iki yılda geri kazanılan ambalaj atığı iki ton iken yapılan eğitimi ve bilinçlendirme toplantılarından sonra bu rakam günlük 20 tona ulaşmıştır. Uygulamanın tüm mahallelerimize yayılmasıyla birlikte günlük 70 ton ambalaj atığını geri dönüşüme kazandırmayı planlıyoruz. Uygulama ekonomiye katkı sağladığımız gibi çevre kirliliğinin de önüne geçiyoruz'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel