Trabzon'da Gençlik Şurası

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülkedeki 14-29 yaş aralığındaki gençleri dinlemek, onları kamu kurum ve kuruluşları ile bütünleştirerek sorunlarını çözmek amacıyla başlatılan Gençlik Şurası, 28-29 Ocak 2012 tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat K

Trabzon'da Gençlik Şurası

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülkedeki 14-29 yaş aralığındaki gençleri dinlemek, onları kamu kurum ve kuruluşları ile bütünleştirerek sorunlarını çözmek amacıyla başlatılan Gençlik Şurası, 28-29 Ocak 2012 tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı da katılımıyla Trabzon'da yapılacak.

Bu amaçla Trabzon’da bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dulkadiroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ile birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü.
Ziyarette konuşan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türkiye’nin büyük miktarda genç nüfus barındırdığını ve gençliğin en temel probleminin istihdam olduğunu belirterek bu tür uygulamaların çok yerinde olduğunu söyledi.

Başkan Hacısalihoğlu, şuradan mutlaka somut bir sonuç çıkması gerektiğini vurgulayarak “Sonuç odaklı toplantılar düzenlenmelidir. Her yıl bu kadar işsiz genç piyasaya giriyorsa kısa, orta ve uzun vadeli çözümlere acil olarak ihtiyacımız vardır. Bu şurayı da bunun için fırsat olarak görüyoruz.

TTSO da 40 kişilik ekibiyle girişimcilik alanında önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu deneyimlerimizi Gençlik Şurasıyla paylaşmaya hazırız” dedi.
Gençlere verilen girişimcilik desteklerinin önemine işaret eden Başkan Hacısalihoğlu, “Arzumuz bir kişiye istihdam imkanı sağlanmışsa o kişinin de başka kişilere istihdam sağlamasıdır. Devlet burada verdiği desteği geri alıyor ve katalizör görevi görüyor. Bir yandan da devletin özel sektörün önünü açan çalışmalara ağırlık vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dulkadiroğlu da şuranın temelinin yereldeki başarılı uygulamaların ulusal ölçeğe taşınması olduğunu belirterek bu kapsamda TTSO’nun girişimcilik üzerine yaptığı çalışmaları dikkatle izlediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler