Trabzon'da geleneksel Acısu şenlikleri

 Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 23.'si düzenlenen Acısu Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.  Şalpazarı ilçesinin doğal maden suyu ile ünlü Acısu mesire yeri, Kültür Bakanlığı'

Trabzon'da geleneksel Acısu şenlikleri

 

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 23.'si düzenlenen Acısu Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. 
 
Şalpazarı ilçesinin doğal maden suyu ile ünlü Acısu mesire yeri, Kültür Bakanlığı'nca 'Turizm Alanı' ilan edilmesinin ardından daha da önem kazanırken; yıllardır akan şifalı acısudan içmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
 
Şenliğe Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Acısu şenliklerinde Trabzon’un birlik ve beraberliğini gördüğünü belirterek, “Burada siyasi parti ayrımı yapılmaksızın herkes bir araya gelmiş, Hıdrellez kutlamalarını coşku ile yapmakta. İşte bu Trabzon’un en net fotoğrafıdır. Bu yıl 23 yapılan şenliklerin hazırlanmasında emeği gecen belediye başkan’larımıza, dernek yöneticilerimize ve muhtarlarınıza çok teşekkür ediyorum .
 
Önümüz yıl tekrar bu şenliklerde buluşmak dileğiyle herkese saygılar sunuyorum” dedi.
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ise Acısı şenliklerinin Türk Kültürünün bir göstergesi olduğunu kaydederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Yapılan konuşmaların ardından Trabzon belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, şenlik alanında kurulan pazar yerini dolaşarak vatandaşlarla bol bol fotoğraf çekilerek hayırlı işler dileğinde bulundu.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel