Trabzon'da Gaziler günü töreni düzenlendi

 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Trabzon'da tören düzenlendi. Valilik binası önünde düzenlenen törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay İlhami Ulu, Muharip Gaziler Derneği Trabz

Trabzon'da Gaziler günü töreni düzenlendi

 

19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Trabzon'da tören düzenlendi.
 
Valilik binası önünde düzenlenen törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay İlhami Ulu, Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, gaziler ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kızılcık, Kınalı, Ulu ve Sağıroğlu, Atatürk anıtına ayrı ayrı çelenk sundu.
 
Törende Muharip Gaziler Derneği adına konuşma yapan Kıbrıs gazisi Yusuf Yılmaz, Türkiye'nin, bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca düşmanların hedefi haline geldiğini belirtti.
 
Gazi unvanını almaktan büyük onur ve gurur duyduğunu ifade eden Yılmaz,
 
"Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye çalışanlar şunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmasınlar ki bu yüce millet en sıkıntılı dönemlerinde dahi ulusal gücünü, mazisi zaferlerle dolu ve bağrından çıkardığı şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ve bu kuvvetin milletine emanet ettiği şehit ve gazilerinden alır" diye konuştu.
 
Yılmaz'ın konuşmasının ardından tören alanında bulunan bayrak ve flama grubundaki Zafer ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Faruk Sarı, sıcak havadan etkilenerek baygınlık geçirdi. Yere düşen Sarı, öğretmenlerince yapılan müdahale sonrası gölge olan bir alana alındı.
 
Tören sonrası Sarı'nın yanına gelen Vali Kızılcık, durumu hakkında bilgi alıp kendisine "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Sarı, çağrılan ambulansla Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Törende, bir başka kız öğrenci de sıcak havadan etkilenip kısa süreli baygınlık geçirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler