Trabzon'da Gaziler derneği!

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesinin yeni binasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yeni binanın açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gazilerin bir arada olma ihtiyacı hissettiklerinde dert

Trabzon'da Gaziler derneği!

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesinin yeni binasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yeni binanın açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gazilerin bir arada olma ihtiyacı hissettiklerinde dertleşip sohbet edebilecekleri, aynı zamanda geçmişte, ülkenin zor dönemlerinde yapmış oldukları hizmetleri konuşabilecekleri bir mekanı açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Büyük Önder Atatürk'ün kurup Türk milletine emanet ettiği Cumhuriyetin ilelebet yaşatılması için toplumun bütün katmanlarının her türlü fedakarlığa hazır olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, şöyle konuştu:
''Gazilerimiz, bu ülkenin, bağımsız dünya milletler ve devletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak yerini alabilmesi için canlarını feda etmek üzere, sadece komşularımızda değil, dünyanın çeşitli yerlerinde, Kore'ye kadar giderek bu ülke için hazır olduklarını göstermişlerdir. Bizler de onların büyük fedakarlıklarına biraz da olsa katkı sağlayabilmek için elimizden geleni gerçekleştiriyoruz. Hele hele bu dönemler bizim birlikte olmaya, en fazla ihtiyacımızın olduğu dönemlerdir.''

Kızılcık, dernek binasının bu dönemde açılmasının da manidar olduğunu vurgulayarak, ''Biz şehit yakınıyla, gazisiyle, idaresiyle bir bütün olduğumuzu cümle aleme, dosta ve düşmana da böylece göstermeyi arzu ediyoruz. Bizlere emanet edilen bu Cumhuriyeti ve devleti ilelebet yaşatmaya devam ederiz'' dedi.

-''DEĞERLERİMİZİ TOPLUMA YANSITMAK İSTİYORUZ''-

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan da gazilerin toplumun değeri olduğunu, Türkiye'de her ailede şehit ya da gazi bulunduğunu söyledi.
Gaziler olarak yaşadıkları tecrübeleri genç nesillere aktarmak istediklerini belirten Tandoğan, şunları kaydetti:
''Değerlerimizi topluma yansıtmak istiyoruz. Bizim kıyafetimizin de bir anlamı budur. Yoksa biz herhangi bir unvan ve kıyafetle, herhangi bir yerde yaşayabiliriz. Toplum bizde kendi değerini bulsun istiyoruz. Mülki ve yerel makamlar bize yardımcı olurlarsa, biz kendimizi daha iyi ifade ederiz. Bu türlü desteklerle biz daha fazla şevkle hizmet etme olanağı buluruz. Bizlerin yaşları 60'ın üzerinde. Biz artık enerjimizi, var olan değerlerimizi muhafaza etmek için harcıyoruz.''
Konuşmaların ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu'nun isteği üzerine, kapalı olan derneğin kapısı, Vali Kızılcık tarafından açıldı.

Daha sonra, Kızılcık, Tandoğan, 48. Motorlu Piyade Tugayı Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay Cumhur Koskos ve Emekli Tümgeneral Çağatay Titiz tarafından kurdele kesilerek, derneğin açılışı yapıldı.

-KOMUTANLAR OTURMAYARAK GAZİLERE YER VERDİ-

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, Asker Alma Daire Başkanı Personel Albay Reşat Çiçekdenk, Seferberlik Bölge Başkanı Topçu Yarbay Ahmet Demirtaş, Trabzon Deniz Komutanı Deniz Albay Süleyman Manka, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve derneğin diğer şube başkanlarının da katıldığı açılış töreninin ardından Vali Kızılcık, derneği gezerek ziyaretçi defterini imzaladı.

Derneğin gezildiği sırada bazı komutanların tüm ısrarlara rağmen koltuklara oturmayarak, gazilere yer verdiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler