Trabzon'da gazeteciler komisyon kurdu

Trabzon’da basın tarihinde bir ilki gerçekleştiren 10 kurucu üyenin başvurusuyla başlayan süreç sonunda, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin katkı ve desteğiyle çalışmalarını cemiyet bünyesinde yürütmek üzere Trabzon Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komi

Trabzon'da gazeteciler komisyon kurdu

Trabzon’da basın tarihinde bir ilki gerçekleştiren 10 kurucu üyenin başvurusuyla başlayan süreç sonunda, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin katkı ve desteğiyle çalışmalarını cemiyet bünyesinde yürütmek üzere Trabzon Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu kuruldu.

Trabzon’da çeşitli gazetelerde çalışan, polis, jandarma ve adliyedeki olayları takip ederek haber haline getiren gazete muhabirleri, haber kaynaklarındaki kişi ve kişilerce ikili ilişkileri daha çok güçlendirmek ve mesleki sorunları asgariye indirmek amacıyla Trabzon Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu çatısı altında bir araya geldi.Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) düzenlenen toplantı sonrası cemiyet bünyesinde çalışmalarını yürütmek üzere Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu’nun (TYGHMK) kurulduğu açıklandı.Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Trabzon Gazeteciler Başkanı Turgut Özdemir,“Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Karedeniz bölgesinin öncüsü durumundayız. Diğer illere bakıldığında 1-2 tane dernek, cemiyet var, bir bölünmüşlük var. Ama; Trabzon Gazeteciler Cemiyeti hep birlik içinde olmayı sürdürmüştür” dedi.

TGC TIPKI TRABZONSPOR GİBİ İLKLERE İMZA ATMIŞTIR

Kurulan komisyon hakkında bilgi veren TGC Başkanı Turgut Özdemir, Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu’nun tarihe geçecek bir süreç olarak nitelendirdi.Yürütülen çalışmanın bir örnek olduğunu ve basın tarihinde yerini aldığının altını çizen Başkan Özdemir, “Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tıpkı Trabzonspor gibi ilklere imza atmıştır. Ve bugün de burada toplanarak yeni bir ilke imza atmanın onurunu ve gurunu yaşıyoruz. Mesleğini icra eden arkadaşlarımız adliye, savcılık ve emniyeti takip ederek buradan aldıkları bilgilerle haber gerek gerekse de ulusalda haber yapmaktadır. Durum böyle olunca kendi sorunlarını çözme ve bize katkı sağlamak adına bir birliktelik içerisinde olmayı arzu ettiler. Kendileriyle toplandık ve tüzüğümüz gereği Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu kurulmuştur. Komisyonun yürüteceği çalışmalara cemiyet olarak gerek maddi gerekse manevi desteğimiz vereceğiz. Komisyonu TGC Başkan Yardımcımız Nevzat Yılmaz yürütecektir. Basın tarihinde bir ilk olan bu oluşum hayırlı olsun. Bu örnek çalışmayı Trabzon basın tarihi yazacaktır, tarihe geçecek bir süreçtir” şeklinde konuştu:

MESLEĞİMİZİ YÜKSEKLERE TAŞIMAK İSTİYORUZ

Trabzon Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu Başkanı Osman Şişko ise kendilerine böyle bir fırsat tanındığı için teşekkürlerini sunarak şöyle konuştu: “Trabzon Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu, haber kaynağındaki kişilerle ilişkilerini daha çok güçlendirmek ve birçok açıdan onların yanlarında olmak ve desteklemek amacıyla kurulan bir komisyondur. Toplumumuzda ve haber kaynaklarımızdaki kişilerle ilişkilerimizi daha da sağlamlaştırmak ve şehrimizde gazetecilik mesleğini biraz daha yükseklere taşımak ve cemiyetimize katkı sağlamak maksadıyla kurduk. Bu çerçevede meslektaşlarımızla birlikte daha sıcak şekilde çalışarak daha güçlü ilişkiler kuracağımızı öngördük. İnşallah hayırlı olur. Tüm muhabir ve medya çalışanı arkadaşlarımızla Trabzon’da daha iyi bir ivme kazanmayı hedefliyoruz.”

KOMİSYONDA YER ALANLAR

TGC Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz yürüttüğü Başkanlığını Doğan Haber Ajansı muhabiri Osman Şişko’nun üstlendiği Trabzon Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu’nda şu isimler yer almakta: “Osman Şişko, Bekir Koca, Bahadır Öktem, Nurgül Günaydın, Serkan Kılınç, Şükrü Üçüncü, Gürkan Ata, Hasan Demir, Özgür Özdemir, Fatih Turan, Ahmet Çağlar Yıldırım."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel