Trabzon'da gayrimenkul kursu

Trabzon Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Trabzon İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Trabzon Faal Emlakçılar Derneği'nin işbirliği ile organize edilen kursun, meslekteki standardı ve niteliği arttırmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.Konuy

Trabzon'da gayrimenkul kursu

Trabzon Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Trabzon İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Trabzon Faal Emlakçılar Derneği'nin işbirliği ile organize edilen kursun, meslekteki standardı ve niteliği arttırmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkaralar Odası ve Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan, mesleki faaliyetlerinin bilinçli olarak yürütülebilmesi için 4.dönem Emlak Danışmanlık kursunun Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda verildiğini belirtti.

Taflan, "Yurt içinde gerçek tüzel kişilerce üretilmiş gayrimenkullerin alım satımı, kiralanması, parselasyon yapılması, emlak hukuku, hukuki süreçlerin yerine getirilmesi, imar, ekspertiz, şehir plancılığı, sektörde işe yeni başlayan ve bu sektörde çalışan meslektaşlarımıza ve yanında çalışan elemanlarına mesleğin ilkeleri, temel kavramları, mesleki mevzuatların öğretilmesi meslekteki bilgilerin geliştirilmesi, mesleki faaliyetlerinin bilinçli olarak yürütülebilmesi için 4.dönem Emlak Danışmanlık kursu Halk Eğitim müdürlüğü konferans salonunda veriliyor. Verilen bu kursun içeriğinde emlakçı esnafının ve emlakçılık mesleğini faal olarak icra edenlerin bilgi seviyelerini yükseltmek ve mesleğe yeni başlayacaklara belli bir eğitim vermek meslekteki standardı ve niteliği arttırmak amacıyla düzenlenmiştir. Kursun amacı emlakçılık faaliyetlerinde gereken bilgi birikimine sahip olmaları, emlakçılık hizmetlerinde halkla ilişkiler psikoloji kavramlarını iş ilişkilerinde kullanma yeteneğine haiz olmaları, Tapu-Sicil, Kadastro, Şehir Planlama Emlak Hukuku ile ilgili bilgileri öğrenmeleri ve uygulamaları, Kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik, genelge, tebliğ gibi gayrimenkul mevzuatı hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları mesleğin gerektirdiği ciddiyet çerçevesinde işin saygınlık ve sorumluluklarını kavramaları ve emlakçılık mesleğinin gerektirdiği iş eğitimine sahip olmaları gerekmektedir. Kurs 6 ders başlığı altında olup Şehir Planlama, Tapu Mevzuatı, Kadastro, Emlak Hukuku, Emlak pazarlama, Halkla ilişkiler ve iletişim olarak alanında uzman eğiticiler tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Kursun bitiminde kursiyerler sınava tabi tutulup başarı oranına göre Emlak Danışmanlık belgeleri taktim edilecek. Bilindiği üzere emlakçılık sadece emlak alım satımından ibaret olmayıp emlakçılık mesleğini yapacak olan kişilerin yukarıda bahsettiğimiz konulara vakıf olması gerekmektedir. Emlak Danışmanları iş yerlerinde bahsi geçen konular ile ilgili sorular ve sorunlarla karşılaşabilirler. Vatandaşları daha iyi aydınlatabilmeleri ve işini daha düzenli yapabilmeleri için bilgi donanımına ihtiyaçları vardır"ded

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler