Trabzon'da 'Fuhuş Göçü'

Haber61 – Haber Merkezi – Türkiye’nin en büyük sorunu haline gelen “Fuhuş Göçü” kanayan yara olarak devam ediyor. Bu göçten en fazla etkilenen bölgelerin başında Doğu Karadeniz bölgesi gelirken Trabzon’da bu durumda nasbini alan iller arasında duruyor. 20

Trabzon'da 'Fuhuş Göçü'

Haber61 – Haber Merkezi – Türkiye’nin en büyük sorunu haline gelen “Fuhuş Göçü” kanayan yara olarak devam ediyor. Bu göçten en fazla etkilenen bölgelerin başında Doğu Karadeniz bölgesi gelirken Trabzon’da bu durumda nasbini alan iller arasında duruyor. 2014 yılı içerisinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri 250 kadının bölgede fuhuş maksatlı geldiğini tespit ederek gözaltına alırken bu kadınların meslekleri hem yetkilileri hem de duyanları şaşırtıyor.

MESLEKLERİ ÇOK ŞAŞIRTIYOR

Gürcistan, Azerbeycan, Türkmenistan, Moldovya ve Kafkas ülkelerinden gelen kadınların Doktor, Hemşire, Avukat ve Öğretmen olduğu öğrenildi.  Gözaltına alınarak Emniyet müdürlüğüne getirilen kadınların buradaki ifadelerinde ülkelerinde iş bulamadıklarını ve bu nedenden dolayı “Fuhuş Göçüne” çıktıklarını ifade ediyorlar. Ülkesindeki ekonomik çalkandılar nedeni ile Bu göçe çıkan Malvina Z. Yetkili makamlara vermiş olduğu ifade doktor olduğunu ve ülkesinde iş bulamayınca Fuhuşa sürüklendiği belirtenler arasında.

PARA KAZANIP DÖNECEKTİM

Doktor olan Malvina, “  Ülkemde büyük bir ekonomik sorun var. Bu nedenden dolayı orayı terk etmek zorunda kaldım. Türkiye’ye çeşitli yollar ile geliyorum. Bulgaristan kapısından giremedim Sarpı denedim burada yakalanmak korkuyordum ki polisten kaçamadım ve yakalandım. Başka yapacak bir şeyim yok biraz para kazanarak ülkeme dönecektim.”dedi. Gözaltına alınan kadınlar emniyetteki ifadelerinin ardından Yabancılar Şubeye teslim edilerek sınır dışı ediliyor.

KOMİSYON OTEL KAPATIYOR

Trabzon’da “Fuhuş Göçü” ile alakalı birde komisyon kuruldu. Adı “Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu” olan bu birim emniyetin operasyon düzenlediği oteller ile alakalı olan kısımlara cezai yaptırım uyguluyor. Fuhuş yer temin eden otellerde Asayiş Şube Müdürlükleri yapmış oldukları çalışma sonrası rapor hazırlayarak bu komisyona sunuyor. Kasım ayında son olarak toplanan bu komisyon almış olduğu karar ile en fazla 75 gün en azı 30 gün olmak üzere 7 oteli kapatma kararı aldı.

OTOSTOPÇU KADINLAR

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Ekipleri; Aralık ayı içerisinde yapmış olduğu operasyonlarda 48 yabancı uyruklu kadına Fuhuş yaptıkları gerekçesi ile sınır dışına sevk ettiği öğrenildi. Son dönemlerde Ortahisar İlçesi Çömlekçi Semtinde otostopçu kadınlar türerken bu kadınların 91’ne Ahlak Büro işlem yaptığı öğrenildi. Son 10 gün içerisinde ise bu semtte 1 kişi sahte kimlikle yakalanırken 4 otele de baskın düzenlendiği öğrenildi.

BÖLGEDE AİDS NE DURUMDA

Bu kadınlardan bölgemizde bir çok insanın kalıcı hastalıklara bulaştığı biliniyor. Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyolojisi Derneği Başkanı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal, “Maalesef 2013 yılında vaka sayılarında belirgin bir artış var. Karadeniz Bölgesi olarak Türkiye’de en riskli veya en fazla vakaya sahip olan yerlerden biriyiz. Bu övünülecek bir durum değil. Hasta popülasyonuna baktığımız zaman bunlar kimdir diye baktığımızda eski vakalarımızda Türkiye’de en uzun yaşayan vakalara sahibiz. En yaşlı vakamız 86 ve 87 yaşında bir karı koca. Bu jenerasyona baktığımız zaman bunlar daha çok yurt dışında işçi olarak çalışan ve o dönemlerde düzenli kan testlerinin yapılmadığı dönemlerde yurt dışında ameliyat olmuş veya kan ürünü olmuş hastalar.”ifadelerine yer verdi.

Haber: Şükrü Üçüncü

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler