Trabzon'da fındıkta yeni peroje!

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, proje kapsamında üretilen fındık çeşitlerinden tanıtım amaçlı örnek bahçe kurulmasının kararlaştırıldığını bildirdi.Köleoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TTB'nin koordinasyonunda 2

Trabzon'da fındıkta yeni peroje!

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, proje kapsamında üretilen fındık çeşitlerinden tanıtım amaçlı örnek bahçe kurulmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Köleoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TTB'nin koordinasyonunda 2013'te uygulanmaya başlanan "Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma" projesinin ikinci dönemi olan imece toplantılarının hayata geçirileceğini belirtti.

Projenin 2014 uygulamalarıyla ilgili toplantı yapıldığını aktaran Köleoğlu, şunları kaydetti:

"Toplantıda birinci dönemde 10 bahçede yapılan uygulamalarla yaşanan aksaklıklar, ikinci dönemde söküm ve dikim yapılacak bahçelerle ilgili başvurular ele alındı. Yeni dönemde üretici eğitimleri için yapılacak imece toplantılarının 10 Ekim'de başlaması ve üreticilere 10 bin fındık el kitabının Tarım İlçe Müdürlükleri kanalıyla dağıtılması kararlaştırıldı."

Köleoğlu, borsa olarak fındıktaki verim ve kalite sorununu 2002'den beri gündemde tutmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"2013'te sektörle ilgili tüm tarafları bir çatı altında toplayarak hareket etmeye başladık. Oluşturduğumuz örnek bahçeler, projeler ve diğer çalışmalarımız kamuoyunun dikkatini çekme noktasında başarılı olmuştur. Devlet bu işe el atmıştır. Son şura kararlarına alınmıştır. Benzeri uygulamayı birçok borsa, ihracatçı firma ve üretici birlikleri hayata geçirmeye başlamıştır. Proje kapsamında Türkiye'de üretilen fındık çeşitlerinden tanıtım amaçlı örnek bahçe kurulması kararlaştırıldı."

Fındık çeşitleri için tanıtım kataloğu hazırlanacağına da işaret eden Köleoğlu, ayrıca 10 Ekim de başlatılacak ve her ilçede en az bir kez düzenlenecek imece toplantılarında, üreticilere teknik ve piyasa konularında bilgi verileceğine dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler