Trabzon'da fındık seçme kursu!

Trabzon’da fındık işleyen tesislerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen ‘Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme Kursu’ 6 Haziran’da başlıyor.Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında TOBB, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası,

Trabzon'da fındık seçme kursu!

Trabzon’da fındık işleyen tesislerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen ‘Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme Kursu’ 6 Haziran’da başlıyor.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında TOBB, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen kurslara katılmak için son başvuru tarihi 27 Mayıs 2011 olarak açıklandı.

Açıklamada, projenin birinci aşamasına 40 bayanın alınacağı belirtilerek bunlardan en az 20 kişinin istihdam edileceği bildirildi. 6 Haziran’da başlayacak ve haftanın ilk 5 günü, günde 6 saat olmak üzere 1 ay devam edecek kursa katılanlara günlük 15 lira ödeme de yapılacak. Kurslara katılabilmek için en az ilkokul mezunu ve bayan olmak ile 18 yaşından küçük olmamak şartları aranıyor.

Kurslara katılmak isteyen adayların “iskur.gov.tr, umem.org.tr veya becerion.org.tr” adreslerinden başvuru yapmaları gerektiği, başvuru yapanların seçim için 30 Mayıs Pazartesi günü saat 13.00’de Trabzon Endüstri Meslek Lisesi’nde bulunmaları gerektiğini de bildirildi. Kursta ders saatleri 16.00-20.00 olarak belirlendi.

Türkiye fındık ihracatının yaklaşık yüzde 35’ini gerçekleştiren Trabzon’da, ileri teknolojiye sahip fındık fabrikaları ve işleme tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde seçme işinde tamamen bayanlar çalıştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler