Trabzon'da fındık için 10 bin kitap!

Trabzon'da "Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma" Projesi kapsamında üreticileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanan 10 bin el kitabının dağıtımına başlandı.Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Kölemenoğlu, yaptığı yazılı açıklam

Trabzon'da fındık için 10 bin kitap!

Trabzon'da "Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma" Projesi kapsamında üreticileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanan 10 bin el kitabının dağıtımına başlandı.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Kölemenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl TTB koordinatörlüğünde başlatılan proje çerçevesinde üreticiler için el kitapçığı hazırlandığını belirtti.

Fındıkta verim ve kalitenin artırılmasında ana unsurun, üreticinin eğitimi ve bilgilenmesi olduğunu vurgulayan Kölemenoğlu, bunun için fındık üretiminde yapılması gerekenlerle hastalıklarla mücadele konularını içeren ve cepte taşınabilecek şekilde tasarlanan 100 sayfadan oluşan 10 bin adet kitapçık bastırdıklarını kaydetti.

Kölemenoğlu, hazırladıkları kitapçıkları öncelikle sektörle ilgili kuruluşlar aracılığıyla dağıtmaya başladıklarına dikkati çekerek, bunları gelecek aydan itibaren ilçelerde düzenleyecekleri "imece toplantıları"na katılan üreticilere vereceklerini ifade etti.

Trabzon’da uygulamaya koydukları projenin, tüm fındık üreten illerde hayata geçirilmesinin planlandığını anlatan Kölemenoğlu, daha sonra da bunun devlet politikası haline getirilmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.

"Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi", TTB’nin koordinatörlüğünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü, Fındık Tanıtım Grubu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçı Birlikleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Ulusal Fındık Konseyi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkılarıyla uygulanıyor.

Söz konusu proje çerçevesinde Giresun’daki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Fındık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan Fındık El Kitabı'nda fındık bahçelerinin kurulması ve bakımından, hastalıklarla mücadeleyi içeren konular yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel