Trabzon'da fındık budama eğitimi

Trabzon'da fındıkta budama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı Akyazı beldesinde, fındıkta budama ve tahlil amaçlı toprak numunesi alımı konularında eğitimlerin devam et

Trabzon'da fındık budama eğitimi

Trabzon'da fındıkta budama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı Akyazı beldesinde, fındıkta budama ve tahlil amaçlı toprak numunesi alımı konularında eğitimlerin devam ettiği belirtildi. 
   
Yapılan eğitim çalışmasında tahlil amaçlı toprak numunesi alımı ve budama işlemi hakkında üreticilerin bilgilendirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
   
''Tahlil sonucuna göre gübre kullanımının önemi, verim ve ürün kalitesine olumlu etkileri ve ayrıca aşırı gübre kullanımının çevreye ve özellikle yer altı sularına karışmasıyla ilgili olumsuz etkileri konusunda bilgilendirme yapıldı. Fındıkta budamanın önemi, fındık verimine olan olumlu etkisi, budama ile önemli bir fındık zararlısı olan fındık kurdu mücadelesi konularında üreticilere bilgi verildi.
 
Ayrıca budama ile fındık bahçelerinde daha iyi bir hava hareketi olacağı ve aşırı dal yükünün bahçeden ayıklanması ile bahçe toprağının güneş görme oranının artacağı ve böylece hastalık zararlı kontrolünün kolaylaşmasının yanında özellikle aflatoksin oluşumunun da engellediği konularında bilgiler verildi.'' 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel