Trabzon'da Festival Sona Erdi

Trabzon Belediyesi tarafından organize edilen festivalin son gününde, Atatürk Alanı'na yerleştirilen platform önünde Türk ve yabancı halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.Aynı yerde, yöreye özgü hamsi kuşu, turşu kavurması, kaygana gibi yiyecekler vatan

Trabzon'da Festival Sona Erdi

Trabzon Belediyesi tarafından organize edilen festivalin son gününde, Atatürk Alanı'na yerleştirilen platform önünde Türk ve yabancı halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.

Aynı yerde, yöreye özgü hamsi kuşu, turşu kavurması, kaygana gibi yiyecekler vatandaşlara ikram edildi.

Gösterileri izleyen Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, üçüncüsünü gerçekleştirdikleri festivalin, komşu ülkelerin kültürlerini tanıma ve Karadeniz kültürünü onlara tanıtma anlamında önemli bir işlev gördüğünü belirterek, ''Festivalimizin coşkuyla geçmesini sağlayan halkımıza teşekkür ederim'' dedi.

Alandaki gösteriler, vatandaşların da katılımıyla oynanan ''kolbastı'' ile sona erdi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel