Trabzon’da evlilikler daha erken bitiyor

 TÜRKİYE İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan raporda 2005-2011 yılları arasında Trabzon’da evlilik süresinin Türkiye ortalamasının altında olduğu belirtildi. Türkiye’de çiftler ortalama 15 yıl evli kalabilirken, Trabzon’da bu oranın 6-10 yıl arasında

Trabzon’da evlilikler daha erken bitiyor

 

TÜRKİYE İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan raporda 2005-2011 yılları arasında Trabzon’da evlilik süresinin Türkiye ortalamasının altında olduğu belirtildi. Türkiye’de çiftler ortalama 15 yıl evli kalabilirken, Trabzon’da bu oranın 6-10 yıl arasında seyrettiği ifade edildi.
 
TRABZON İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan raporda 2005-2011 yılları arasında Trabzon’da erkeklerin 29, kadınların ise 24 yaşına kadar evlendiği belirtildi. Boşanmaların ise yıllar itibariyle gittikçe yoğunlaştığı ve 2011 yılında boşanmaların daha çok 30-34 yaş grubunda yaşandığı kaydedildi. Türkiye’de boşanmaların en fazla  evliliğin 15. yılından sonra yaşandığı Trabzon’da ise 15 yıl bile sürmediği ifade edildi. Trabzon’da evliliklerin 6-10. yıl arasında boşanmayla sonuçlandığı ve her yıl giderek arttığı ifade edildi. 1 yıldan az süren evliliklerin azımsanamayacak ölçüde olduğu belirtilirken, Trabzon’da 2011 yılında toplam 624 evliliğin 1 yıldan önce boşanmayla sonuçlandığı kaydedildi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel