Trabzon'da evi soyuldu!

Trabzon'da bir evi soyduktan sonra kaçan hırsızlar polise yakalandı. Evinin soyulduğundan haberi olmayan ev sahibi ise polislerin, "Eviniz soyulmuş olabilir. Kontrol eder misiniz?" sorusu üzerine önce inanmadı, kontrol edince ziynet eşyasının çalındığını

Trabzon'da evi soyuldu!

Trabzon'da bir evi soyduktan sonra kaçan hırsızlar polise yakalandı. Evinin soyulduğundan haberi olmayan ev sahibi ise polislerin, "Eviniz soyulmuş olabilir. Kontrol eder misiniz?" sorusu üzerine önce inanmadı, kontrol edince ziynet eşyasının çalındığını anladı. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı.

Olay, Kalkınma Mahallesi'nde önceki gün meydana geldi. Devriye gezen polisler, şüphelendikleri bir aracı izlemeye aldı. Aracın içinde bekleyen iki kişinin yanına Mekankur Sitesi'nden çıkan 3 kadının geldiğini gören polisler, üst araması yapmak istedi. Bu sırada bir kadın cebinden çıkardığı naylon çorabı site bahçesindeki çalılıklara attı. Çalılıkları araştıran polis, kadının attığı çorabın içinde altın küpe, altın yüzük, 5 çeyrek altın ve 24 ayar bilezik buldu. Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 5 kişinin ifadelerini alan polis, soygun yapılan evin Mekankur Sitesi B Blok'ta bir daire olduğunu belirledi.

Hırsızlık yapılan eve giden polisleri karşısında gören ev sahibi Y. Z. , polislerin, "Hanımefendi eviniz soyulmuş olabilir. Kontrol eder misiniz?" talebi üzerine önce büyük şaşkınlık yaşadı. Evinin soyulmadığını söylemesine rağmen polislerin ısrarı karşısında yatak odasını kontrol eden Y. Z. , ziynet eşyasının yerinde olmadığını gördü. Polislerin haber vermesiyle evinin soyulduğunu anlayan Y. Z. , "2 saatliğine anneme gittim. Kapıyı kilitlememiştim. Evde de birisinin girdiğine dair hiçbir iz yoktu. Çok şaşırdım" dedi.

Gözaltına alınan 5 kişinin hırsızlık suçundan sabıkalı oldukları belirlendi. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 23 yaşındaki Aynur M. ve 26 yaşındaki Raziye A. , tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme; E. G. , M. K. , ve İ. K. 'yı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Emniyet yetkilileri, halkı, apartmanlarında tanımadıkları ve durumundan şüphelendikleri bir kişi görüldüğü zaman polise haber vermeleri konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel