Trabzon'da esnaf isyan etti

Hafta sonu aralıksız yağan şiddetli yağmur nedeniyle Trabzon'a adeta göle dönerken yağışlardan en fazla zararı Trabzon'un Moloz mevkiinde bulunan esnaf gördü. 1 kişinin hayatını kaybettiği felakette iş yerleri sular altında kalırken, esnaf ilgisizlikten i

Trabzon'da esnaf isyan etti

Hafta sonu aralıksız yağan şiddetli yağmur nedeniyle Trabzon'a adeta göle dönerken yağışlardan en fazla zararı Trabzon'un Moloz mevkiinde bulunan esnaf gördü.

1 kişinin hayatını kaybettiği felakette iş yerleri sular altında kalırken, esnaf ilgisizlikten isyan noktasına geldi.

Moloz mevkiinde bulunan iş yeri sahipleri adeta isyan noktasında. 

Hüsnü ŞILBIR( MANAV) : 'Elektrik kesintisi zamanında olsaydı o arkadaşımız bura da ölmezdi .Ama bazı şeylere de kader diyip geçmek lazım. Bu konuda Belediye ve Tedaş'ın ihmali vardır. Bir de şu sorun var ki belediye lagarları zamanın da ve düzenli bir şekilde temizlemiş olsaydı bu sel burada olmazdı.

Daha bir başka sorun ise sahil yolunu yanlış yapılması bizim burada mağdur olmamıza sebep oldu. Sahil yolunun yüksek bizim işyerlerimizin de alçak bir yerde olması bugün bu sel felaketini yaşanmasına sebep olmuştur' dedi.

Ahmet KARA (Kunduracı) Selden zarar gören bir diğer işyeri sahibi de kunduracı  Ahmet KARA  'biz bu olayı daha öncede 90'yıllardada yaşamıştık ve o zaman bu kadar ucuz kurtulmamıştık. Belediyenin bunu bilmesine rağmen bir önlem almaması çok ilginç'"

 KARA 'sel felaketinin daha yaşanmadığı gece biz yetkilileri aradık ve uyardık ama hiçbir yetkilinin onlarla ilgilenmeğini de iddia etti.

Ahmet ARSLAN( HELVAÇI)  'Belediye ekipleri tarafından bazı esnaf arkadaşlarımızla yarım konusunda görüşmüşler ama yazılı bir evrak bizlere verilmedi. Sadece arada bir gelip öyle bakıyorlar bir de zabıta ekipler bir hasar tespiti yaptı ama biz bu konuda pek umutlu değiliz'.

Okan Şirin / haber61.net

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel