Trabzon'da esnaf bilgilendirildi

Trabzon’da ‘Esnaf ve Sanatkarları Hibe-Teşvik Programları’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası hizmet binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başka

Trabzon'da esnaf bilgilendirildi

Trabzon’da ‘Esnaf ve Sanatkarları Hibe-Teşvik Programları’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası hizmet binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Birimi Uzmanı Murat Karaca ve esnaflar katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, toplantıda Trabzon ekonomisinin önemli bir paya sahip olan esnaf ve sanatkarların çeşitli hibe, teşvik kaynaklarından yararlanmaları için toplantı düzenlediklerini söyledi. Kara, esnaflarında ayakta kalabilmeleri için çeşitli hibe ve teşvik kaynaklarından yararlanmaları gerektiğini belirterek, “Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik uygulanan anket çalışmaları sırasında almış olduğumuz geri bildirimler eksik alanların belirlenmesinde katkı sağlamıştır.
 
Bu eksik alanlardan birisi de iş yeri sahiplerinin projeler ve hibe programları hakkında bilgi eksikliği ve yanlış kanılardır. Proje kapsamında uygulanan anket çalışması esnasında hem karşılaşılan tepkilerde hem de uygulanan anket çalışması esnasında hem karşılaşılan tepkilerden hem de ortaya çıkan sonuçlardan bu anlaşılmaktadır. Nitekim ankete katılanların yaklaşık yüzde 40’i hibe programları hakkında bilgi düzeyini yetersiz veya hiç yok şeklinde tanımlarken hibe programları hakkında düzenli bilgi isteyenlerin oranı ise yüzde 82 olmuştur.
 
Bu sebeple birliğimize kayıtlı esnaf ve sanatkarların hibe ve teşvik programları ile proje kavramları hakkına bilgi edinebilecekleri eğitim almalarının öncelikle kendilerini geliştirmelerine daha sonra gelişen işletmeleri ile bölge kalkınmasına katkı sağlamalarına neden olacak bir eğitim almaları söz konusu olacaktır” dedi.
 
DOKA PROJE YAPMAK İSTEYENLERE YARDIM EDECEK
 
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Birimi Uzmanı Murat Karaca yaptığı konuşmada, DOKA olarak proje yapmak isteyen esnaflara yardım edeceklerini kaydederek, şöyle konuştu:
 
“DOKA kamu ve özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına teknik ve mali destek veren bir kurumdur. DOKA’nın özel sektöre yönelik mali destekleri var. DOKA’nın destekleri proje olarak yani proje yapmadan bizde hibe desteği alamazsınız. Bunlarla ilgili DOKA uzmanları esnaflara proje eğitimleri verecekler.
 
Şuanda kesin olmamakla birlikte minimum 40 bin lira, maksimum 400 bin lira hibe desteğimiz olacak. Başvuru rehberi çıkmadan bunların kesin bir şekilde gerçekleşeceğini söylemek doğru değil ama ön görülen miktarlar bu şekilde. 800 bin liralık proje yapıldığı zaman yüze 50’si olan 400 bin liralık desteği Kalkınma Ajansı verecek. 400 bin lira proje yapmak isteyen verecek”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler