Trabzon'da esnaf başkanını seçti

Trabzon Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin 59 Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Genel Kurulu katılan Bin 505 üyeden bin 407 oy alan mevcut başkan Metin Kara yeniden başkanlığa seçildi.Trabzon Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin 59 Olağan Genel Kurulu 19

Trabzon'da esnaf başkanını seçti

Trabzon Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin 59 Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Genel Kurulu katılan Bin 505 üyeden bin 407 oy alan mevcut başkan Metin Kara yeniden başkanlığa seçildi.

Trabzon Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin 59 Olağan Genel Kurulu 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Genel Kurula MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Yunus Latifoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da katıldı.
Başkan Kara, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi üyelerine yönelik yaptığı konuşmada, 10 yıldır görevde bulunduğunu belirterek “ Sokakta bir esnaf arkadaşımın iş yerinde veya bir kahvede konuşuluyorsam olumsuz bir şekilde bunu samimiyetimle söylüyorum görevi orada bırakmaya hazırım. Eskiden bir tek ortaklarıma ‘merhaba’ diyordum. Şimdi bütün esnafıma ‘merhaba’ diyorum. Çünkü Esnaf Odaları Birlik Başkanıyım. Ben sevgi gördüm. Kadirşinaslık gördüm. Esnafa arkadaşlarım ‘bırak’ dediği zaman bırakırım takdir onlarındır. Ama ben bunu görmedim. Benim bırakmam demek Trabzon’a ve esnaflara ihanet demektir” dedi.
4 yılda bir genel kurul yapmadığını belirten Kara, “ Seçimler 4 yılda bir olmasına rağmen, ben 3 yılda bir seçim yaptım. 10 yıldır Trabzon Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nı yapıyorum. 3 yılda bir seçim yaptım. Allah bana 4 yılda bir seçim yapmayı nasip etmedi. Birlik 50 yılda geçirmediği teftişi benim dönemimin 5 yılında geçirdi. Çünkü sadece dik durdum. Sadece dik durmamın bedelini birileri ödettirmek istedi. Ben Trabzon ve Esnaf Sanatkarım için her zaman bedel ödemeye hazırım. Birileri beni aşağıya doğru çekmek isterken, Allah bana hem Trabzon Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı ve Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı’nı nasip etti. Bu kimseye nasip olmamıştır” diyerek herkese teşekkür etti.
Genel Kurula davetli olarak katılan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise yaptığı konuşmada, “Temmuz ayında yapılacak gençlik oyunlarıyla gerçekten bir marka şehir olacak. Olimpiyat yapmış olmanın avantajını bir şehir olarak yaşayacaksınız. Esnaf ve Sanatkarlar gelecekte çok daha güzel günler yaşayacaklar. Dayanışmanın en üst düzeyde yaşandığı günlerin yaşanmasını temenni ediyorum. Kimsenin bir birinin ekmeğine göz dikmediği herkesin pastasını daha da büyüttüğü, el ele kol kola çok daha büyük imkanlarla çalıştığı ve sonucunu gördüğü dönemleri yaşayacağımıza inanıyorum. Yeter ki fikir üretilsin yeter ki çalışılsın. Ülkemiz zengin yöremiz zengin, Trabzon dünyanın en güzel yörelerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bir olimpiyat büyük yatırımlar da getiriyor. O yatırımlar o kentin o şehrin insanına yansıyor. İnşallah herkesin yüzü gülecek ve esnafımız daha çok kişiye ekmek verecek” diye konuştu.
Yapılan konuşmalarının ardından MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Yunus Latifoğlu ile birlikte Trabzon Esnaf Odaları Birliği ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Metin Kara, Atalay’a Trabzon esnafına vermiş olduğu katkılardan ötürü plaket sundu.
İki liste ile girilen seçimlerde Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Besim Kahveci ile mevcut başkan Metin Kara yarıştı. Genel Kurula katılan Bin 505 üyenin bin 407 oyuna alan mevcut başkan Metin Kara yeniden başkanlığa seçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler