Trabzon'da eroin krizi TBMM'den yasa çıkarttı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da Mart 2014 yılında Trabzon Emniyet’i Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri Van’dan İstanbul’a terör örgütüne ait eroin sevkıyatı olacağı istihbaratı geldi. Eroini taşıyacak aracın ise; Trabzon üzer

Trabzon'da eroin krizi TBMM'den yasa çıkarttı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da Mart 2014 yılında Trabzon Emniyet’i Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri Van’dan İstanbul’a terör örgütüne ait eroin sevkıyatı olacağı istihbaratı geldi. Eroini taşıyacak aracın ise; Trabzon üzerinden sevkıyatı yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Araç Rize istikametinden İstanbul yönüne gittiği bilgisini alan KOM ekipleri; Vakfıkebir’de aracı durdurarak arama yapmak istedi. İlçe savcısı araca arama kararı vermedi. Bu durum üzerine KOM ekipleri Trabzon Başsavcılığından almış olduğu karar ile aracı durdu ve arama yaptı aramda 30 kilo eroin ele geçirilirken bu durum kriz yarattı.

BAKANDAN AÇIKLAMA

Bu olaydan sonra Türkiye’de polis teşkilatı ve savcılık arasında derin bir tartışmanın fitilini yaktı. Dün TBMM’den geçen “Şüphelilerin ev ve işyerlerine arama yapabilmek için “somut delile dayalı kuvvetli şüphe” yerine “makul şüphe” yeterli sayılacak.”yasasının çıkmasına ise Trabzon’da meydana gelen “Eroin krizi” olduğu öğrenildi. Konu ile alakalı açıklama yapan İçişler Bakanı Efkan Ala, “Bir süre önce Trabzon'da da bir uyuşturucu ihbarı geldi. Savcılık 'kuvvetli delil olmadığı' için arama izni vermedi. Polis aracı takibe aldı. Başka bir ilçede savcı izni alıp aracı aradı ve uyuşturucu ele geçirdi. Ondan sonra da 'Devlet niye önlem almadı' diye eleştirildik. Şimdi yapılacak düzenleme ile bu önlemler alınacak." İfadelerine yer verdi.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel