Trabzon'da engelsiz engelsiz destek

Trabzon Valiliği tarafından düzenlenen Özürlü Destek Programına (ÖDES) Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından destek verildi. Engelli aileleri ile toplum önderlerinin buluşturulmasını ve en az yüzde 20’sinin sorunlarının çözümüne katk

Trabzon'da engelsiz engelsiz destek

Trabzon Valiliği tarafından düzenlenen Özürlü Destek Programına (ÖDES) Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından destek verildi. 

Engelli aileleri ile toplum önderlerinin buluşturulmasını ve en az yüzde 20’sinin sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı hedefleyen proje kapsamında Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Rıdvanlı Köyü’nden bir engelli ailesini, İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy makamında kabul etti.
 
Ziyarete, Vakfıkebir İMKB METEM Lisesi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, İlçe Milli eğitim Müdürü Yaşar Saral, engelli birey 13 yaşındaki Mehmet Hamdi Sabah, baba Ali Sabah ve anne Sevim Sabah katıldı.
 
Kaymakam Arısoy yaptığı konuşmada, ilçedeki okulların her birinin çeşitliği alanlarda ürettikleri projelerle büyük başarılara imza attıklarını belirterek, “Gerek yaşlı, gerekse engelli vatandaşlarımızla ilgili olarak sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiriyoruz ve bilhassa bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Şu anda Vakfıkebir’de çok güzel bir hava yakalanmış durumda.
 
Başarının ekip çalışması sonucu elde edildiğini görmek beni son derece mutlu etmiştir. Özellikle son iki, yıl içersinde Vakfıkebir’de bu anlamda çok güzel gelişmeler oldu. İnsanlarımız, karşısındaki insanın, ailelerin sıkıntılarının ne olduğunu beraber yaşayarak, empati kurarak tanıma imkanı buldu“ dedi.
 
Şube Müdürü Yaşar Saral ise, Engellilerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle her zaman iç içe ve hep beraberiz. Bu projeyle beraber tüm engelli öğrencilerimizi tespit edip, onların yaşantılarındaki engelleri hep birlikte aşacak olduğumuza inanıyorum. Bu sorun sadece engellilerin veya engelli çocuğu olan ailelerin değil, sorun hepimizindir” şeklinde konuştu.
 
Engelli vatandaşın babası Ali Sabah, “Bizleri kabul ettiğiniz için öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Daha önce de proje ekibi evimizi ziyaret etmişlerdi. Engelli çocukları olan aileleri toplumun kabul etmesi ve yanlarında olması gerçekten mutluluk verici. Yanımızda olmanızı görmekten çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Kabul sırasında İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy tarafından engelli birey Mehmet Hamdi Sabah’a çeşitli hediyeler verildi.
 
Öte yandan, Trabzon Valiliği'nin Özürlü Destek Programı (ÖDES) kapsamında başlattığı ‘Engelsiz Yaşama Engelsiz Destek Projesi’ Trabzon Merkez ve 17 ilçesinden belirlenen 27 okuldaki 270 gönüllü öğrencinin eğitilmesiyle hayat bulduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler