Trabzon’da engelsiz empati

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından EDES programı kapsamında finanse edilen, Trabzon Valiliği Koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen 'Engelsiz Empati' projesi kapsamında ‘Engellilere Karşı Tutum ve Davranışlar‘ konulu seminerl

Trabzon’da engelsiz empati
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından EDES programı kapsamında finanse edilen, Trabzon Valiliği Koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen 'Engelsiz Empati' projesi kapsamında ‘Engellilere Karşı Tutum ve Davranışlar‘ konulu seminerler düzenlendi. 
 
 15 saat süren seminerlerde Yrd. Doç. Dr. Orhan Çakıroğlu, Öğr. Gör. Ahmet İskenderoğlu, Engelli Kent Konseyi Genel Sekreteri Yusuf Şafak, Psikolog Niltem Hürfikir, Ülkü İlkokulu Rehber Öğretmeni Mağfiret Bektaş, Salacık İlkokulu Sınıf Öğretmeni Fatma Ergin’in modaratörlüğünde gerçekleşti.  
 
Seminerlerin 1. Gününde engelli bireylere karşı tutum ve davranışların tarihsel gelişiminden ve engellilerin psiko-sosyal yaşamları, 2. Günde Engellilerin psikolojik durumlarından ve engellilere karşı davranış şekilleri konusunda bilgi verilirken, 3. Günde ise engelli çocuk ebeveynleri ve engelli bireyler sosyal hayata yönelik paylaşımlarda bulundu.  
empati-1.jpg
 
Bu seminerlere; Kadastro Müdürlüğü, İl Dernekler Müdürlüğü, Ortahisar Askerlik Şubesi Başkanlığı, Trabzon Belediyesi, Ortahisar Tapu Müdürlüğü, Trabzon Müftülüğü, Aile Ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü,  DHMİ Trabzon Havalimanı, Ortahisar İlçe Nüfus Müdürlüğü, İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, TRT, Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ahi Evren, Kanuni Eğitim Araştırma, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, PTT, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü,  İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü, İşkur, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Vergi Dairesi Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği, Defterdarlık, Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Bölge İdare Mahkemesi, Türk Telekom, devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Karadeniz Teknik Üniversitesi temsilcileri katılım sağladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel