Trabzon'da engellilerin parmak izlerini aldılar

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen söz konusu faaliyet doğrultusunda il genelinde özel ve resmi rehabilitasyon merkezleri ile irtibata geçilerek aileler bilgilendirildikten sonra onayları alınan 179 eng

Trabzon'da engellilerin parmak izlerini aldılar
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen söz konusu faaliyet doğrultusunda il genelinde özel ve resmi rehabilitasyon merkezleri ile irtibata geçilerek aileler bilgilendirildikten sonra onayları alınan 179 engelli kişinin parmak izi alındı.
 
Konuyla ilgili olarak, "2559 Sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nun 5. Maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde gönüllü kişilerin parmak izli alınmasına dair yetki verildiğini ve bu yetki kapsamında zaman zaman kaybolan, kaçak, kaçırılan veya başka bir şekilde kolluk kuvvetlerine bildirilen zihinsel engelli vatandaşlarımızın bulunduklarında kendilerini ifade edememelerinden dolayı kimliklerinin kısa sürede tespit edilmemesi ve buna bağlı olarak yakınlarına ulaşma konusunda güçlükler yaşanması, hem kayıp kişi ve ailesi hem de polis açısından sorunlara neden olmaması ve yaşanması muhtemel mağduriyetin önüne geçilmesi amacıyla Trazon genelinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'nce ortak faaliyetler yürütülmektedir. Bu kapsamda ilimiz genelinde özel ve resmi rehabitilasyon merkezleri ile irtibata geçilerek aileler bilgilendirilmiş ve onayları alındıktan sonra belirlenen program dahilinde 179 kişinin parmak izi alınmıştır.
 
İl merkezinde ve ilçelerimizde kendisini ifade etmekten yoksun her yaştaki zihinsel engelli kişilerin tespiti ve gönüllülük esasına göre parmak izi alınmasının sosyal açıdan ve bireylerin kişisel güvenliği açısından önemli olduğu değerlendirildiğinden faaliyetler sürdürülmekte olup, gönüllülük esasına göre parmak izi vermek isteyen vatandaşlarımızın Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel