Trabzon'da engellilerden sergi

Ortahisar Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği işbirliğiyle Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan el sanatları kursuna katılan engelli kursiyerler, el emeği ürünlerini sergiledi.Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, tarihi Alacahan'daki sergi

Trabzon'da engellilerden sergi

Ortahisar Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği işbirliğiyle Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan el sanatları kursuna katılan engelli kursiyerler, el emeği ürünlerini sergiledi.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, tarihi Alacahan'daki serginin açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının engelli kursiyerlerde de farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Serginin üç gün açık kalacağını dile getiren Genç, "İnanıyorum ki engelli arkadaşlarımız yüksek becerilerini ürüne döndürecekler ve yüksek becerileriyle de kendi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelecekler" ifadesini kullandı.

Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Tayfun Serdar da engelli bireyleri üretime katabilme çabasında olduklarını belirtti.

Tarihi Alacahan'da açılan serginin ilk adım olduğunu vurgulayan Serdar, şunları kaydetti:

"Tarihi Alacahan'da şu ana kadar açtığımız üç kursun ürünlerini sergiliyoruz. İnşallah devam eden dördüncü kursumuzun da ürünlerini sergileriz. Burada ortaya koymaya çalıştığımız şey, gerçekten uygun alanlar geliştirerek, engellilerin de engelsiz bireyler kadar faydalı ve üretken olabileceğini göstermek. Arkadaşlarımız da bu sergi ile bizlere başarılı olma yönünde çabalarını gösterdi. Şuana kadar dünya, engellilerin ne yapacağını öğrendi ama biz ezber bozacağız. Bundan sonra ne yapamadığımızı değil, neler yapabileceğimizi göstereceğiz. "

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezinde müzik alanında eğitim alan kursiyerler konser verdi.

Engelli kursiyerlerin ürünlerinin yer aldığı sergi, 14 Mart Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler