Trabzon'da engelliler için toplantı

Engellilerin sorunlarının tartışıldığı 4.Ulaşıla birlik bölgesel paylaşım toplantısı Trabzon’da yapıldı.Toplantıda modern kentlerde engellilerin hayatlarının daha da kolaylaştırılması için yapılması düşünülen düzenlemeler ele alındı.Bugün Zorlu Grand otel

Trabzon'da engelliler için toplantı

Engellilerin sorunlarının tartışıldığı 4.Ulaşıla birlik bölgesel paylaşım toplantısı Trabzon’da yapıldı.

Toplantıda modern kentlerde engellilerin hayatlarının daha da kolaylaştırılması için yapılması düşünülen düzenlemeler ele alındı.

Bugün Zorlu Grand otelde yapılan toplantıya Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık ,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri genel müdürü Dr.Aylin Çiftçi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ,ve Belediyeler Birliği yetkilileri katıldı.

Toplantıda  açılış konuşmasını genel sekreter yardımcısı Cevdet Sökmen yaptı. Sökmen’in ardından konuşan Trabzon valisi Dr Recep Kızılcık engelli vatandaşların hayatlarının daha da kolaylaştırılmasının bir insanlık görevi olduğunu söyledi.

 Trabzon valisi Dr i Recep Kızılcık’ın ardından koşuna  Aile ,ve Sosyal Politikalar bakanlığı ve özürlü ,ve yaşlı hizmetleri genel müdürü Aylin Çiftçi Engelle vatandaşlar için sadece yazı yazmanın sorunları çözmeyeceğini ifade ederek‘’Engelliler için sadece yazı yazmak yetmez onarla dünyada daha kolay yaşayabilecekleri bir yaşam alanı yapmalıyız.Mimarlık Fakültesinden de mezun olsanız engellilerin çektikleri zorlukları göremeyebilirsiniz.Üniversitelerde YÖK’ten konuştuktan sonra  müfredata  ulaşıla birlik konusu koyduk. ‘’diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel