Trabzon'da engelli çiftin sevinci

İnternette tanışıp aşık olan ve 20 ay önce Trabzon'da evlenen bedensel engelli Mei-Chan Whang ile Yusuf Ay çifti bebek sevinci yaşıyor.  Maçka ilçesinin Armağan köyünde yaşayan, doğuştan sağır ve dilsiz olan Yusuf Ay (40), küçük yaşta yapılan yanlış bir i

Trabzon'da engelli çiftin sevinci

İnternette tanışıp aşık olan ve 20 ay önce Trabzon'da evlenen bedensel engelli Mei-Chan Whang ile Yusuf Ay çifti bebek sevinci yaşıyor.

 

Maçka ilçesinin Armağan köyünde yaşayan, doğuştan sağır ve dilsiz olan Yusuf Ay (40), küçük yaşta yapılan yanlış bir iğne nedeniyle de yürüyemiyor. Yaklaşık 2.5 yıl önce Tayvan'da yaşayan ve kendisi gibi sağır ve dilsiz olan Mei-Chan Whang (38) ile internet aracılığıyla tanışan Ay, web kamerası sayesinde, işaret diliyle iletişim kurarak arkadaş olmuş.

 

Kısa sürede birbirlerine aşık olan ve 20 ay önce Maçka Belediyesi'nde düzenlenen törenle dünya evine giren çift, şimdi bebek bekliyor.

 

Ailesinin yanında eşiyle birlikte yaşayan Yusuf Ay, annesi Safiye Ay aracılığıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle özlemini çektiği bebek müjdesini bir hafta önce aldıklarını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Bedensel engeline, sağır ve dilsiz olduğuna aldırmadan mutlu olmaya çalıştıklarını ifade eden Ay, ailesinin de bebek haberiyle sevindiğini vurguladı. Eşine olan aşkının ilk günkü kadar büyük olduğunu anlatan Ay, doğacak bebekleriyle aşklarının taçlanacağını kaydetti.

 

Safiye Ay ise oğlu ve geliniyle köyde yaşamaya devam ettiklerini, Tayvanlı gelini Mei-Chan'ın Türkiye'ye alıştığını dile getirerek, ''Tamamen bizden biri oldu artık. Evin işlerinde bize yardım ediyor. Oğlum yürüyemediği için ona çok büyük katkısı oluyor. Kendisini çok seviyoruz'' dedi.

 

Bebek haberiyle anlatılamayacak ölçüde mutluluk yaşadıklarını belirten Safiye Ay, sözlerine şöyle devam etti:

 

''Daha önce 2.5 aylık bebekleri düşük oldu. Çok etkilenip üzüldüler, dünya başlarına yıkıldı sanki. Biz de çok üzüldük ama bir hafta önce doktor bize çok büyük bir müjde verdi. Gelinim yine hamile. Bu haber evimize büyük mutluluk getirdi. Şimdi çok dikkat ediyor, ilaç içiyor. İnşallah sağlıkla mutlu sona ulaşır, torunumuzu kucağımıza alırız.''

 

Oğlu ve gelininin aşklarının ilk günkü şekilde devam ettiğini dile getiren Ay, ''Biri üzüldüğünde diğeri üzülüyor, sevindiğinde seviniyor. Biri yemezse diğeri de yemiyor. Birbirleriyle işaret diliyle anlaştıkları halde konuşuyormuş gibi birbirlerine bağlılar. Allah mutluluğumuzu bozmasın'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel