Trabzon'da engeller birlikte aşılıyor

2010 yılından beri hizmet veren merkezden bugüne kadar yaklaşık iki bin 300 engelli vatandaşa danışmanlık hizmeti verildi.Merkezde, engelli vatandaşlara engelli yasası, engellilerin sahip oldukları haklar ve bu hakların elde edilebilmesinde gerekli koşull

Trabzon'da engeller birlikte aşılıyor

2010 yılından beri hizmet veren merkezden bugüne kadar yaklaşık iki bin 300 engelli vatandaşa danışmanlık hizmeti verildi.


Merkezde, engelli vatandaşlara engelli yasası, engellilerin sahip oldukları haklar ve bu hakların elde edilebilmesinde gerekli koşullar hakkında yönlendirme ve bilgilendirme hizmeti sunuyor. Engelli vatandaşlar merkeze, her türlü istek, öneri ve şikâyetleri için de başvuruda bulunabiliyor.


Engelli vatandaşlara verdiği danışmanlık hizmetinin yanında eğitim kursları da düzenleyen Trabzon Belediyesi, engellilerin meslek sahibi olmaları amacıyla İŞKUR ile birlikte 4 projeyi hayata geçirdi. Bu kurslardan “İşaret dili eğitimine 15, Keçe Nakışı kursuna 15, Tel Kırma ursuna 15, KPSS hazırlık kurslarına da 45 engelli katıldı. Engellilerin meslek sahibi olması için kursları sürdüren Belediye İŞKUR ile düzenlediği ve halen devam eden ‘Boyacı, Çini İşlemeciliği’ kursunda ise 15 engelli vatandaş eğitim görüyor.


Bugüne kadar Trabzon Belediyesi, hayırsever işadamlarının desteği ile 364 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye, 410 engelli vatandaşa da akülü engelli arabası yardımında bulundu. Ayrıca engellilere 30 hasta yatağı, 50 adet yürüteç yardımında da bulunan Belediye, engellilerin sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak amacıyla tiyatro, sinema gibi sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenledi.


Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, engellilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için azami gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Engellilerimiz için sinema ve tiyatro etkinlikleri yaptığımız gibi sportif organizasyonlar da imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Belediye olarak engellilerimizin kullanımı için akülü engelli arabası, tekerlekli sandalye ve çeşitli engelli aparatı yardımında bulunduk. Son olarak belediyemize aldığımız 30 otobüste engellilerin otobüse rahat binip inebilmeleri için engelli rampaları bulunmaktadır. Ayrıca otobüslerin içerisinde engellilerin araçlarıyla rahat ve güvenli seyahat edebilmeleri için bölgeler bulunmaktadır. Belediye olarak bundan sonra alacağımız her toplu taşıma aracında mutlaka engellilerin rahat kullanımı öncelikli şartlar arasında yer alacaktır. Ayrıca şehir içindeki kaldırımlarımızı engellilerin rahat kullanabilecekleri seviyeye getirdik. Engelliler için çeşitli meslek edindirme kursları düzenledik. Çalışmalarımız aynı anlayış ve ciddiyetle devam edecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel