Trabzon'da Elektrikler niye kesiliyor?

Trabzon TEDAŞ Bölge Müdürü Muharrem Emral, son günlerde Trabzon'da yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklamalarda bulunarak yeraltı kablolarında meydana gelen patlamadan dolayı zaman zaman elektrik kesintileri yaşandığını söyledi.Emral, 2011 yılında

Trabzon'da Elektrikler niye kesiliyor?

Trabzon TEDAŞ Bölge Müdürü Muharrem Emral, son günlerde Trabzon'da yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklamalarda bulunarak yeraltı kablolarında meydana gelen patlamadan dolayı zaman zaman elektrik kesintileri yaşandığını söyledi.

Emral, 2011 yılında şebeke yatırımına 59 milyon harcama yaptıklarını hatırlatarak bu yılda ciddi bir yatırım yaparak elektrik kesintilerinin önüne geçeceklerini ifade ederek "Son günlerde şehrimizde yeraltı kablolarının patlaması sonucu beklenmedik elektrik kesintileri yaşadık.

Trabzonlu hemşerilerimizden bu istenmeyen durumdan ötürü özür dilemekle birlikte şunların da bilinmesini isteriz. 2011 yılına girmek üzereyken gerçekleştirdiğimiz özelleştirme devir işlemlerinden hemen sonra elektrik şebekesinin acil ihtiyaçları derhal tespit ederek gerekli çalışmalar başlatılmış.

Özellikle şehrin güneyinden alternatif besleme amaçlı yer altı kablolarının döşenmesine başlanmış ve önümüzdeki birkaç gün içinde bitecek aşamaya gelmiştir.

Bununla da yetinilmeyip 2012 yılı içinde sahil bandından geçecek şekilde şehir şebekesini besleyen enerji nakil hattını yedekleyecek olan iki devre daha yeraltı kablosu tesis işi planlanmış olup, bu yıl içinde tamamlanacaktır.

Bölgemizde bu yılda 2011 yılında olduğu gibi şebeke yatırımına 59 milyon TL gibi çok ciddi bir harcama yapılacak olup, önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde ciddi yatırımlarla halkımıza elektrik kesintilerini unutturmayı hedeflemekteyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler