Trabzon'da ekonomisinde düşüş!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, dünya genelinde ve ülkemizdeki ekonomik durgunluğa paralel olarak Trabzon’un da büyüme verilerinde yavaşlama olduğuna dikkat çekti.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacısalih

Trabzon'da ekonomisinde düşüş!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, dünya genelinde ve ülkemizdeki ekonomik durgunluğa paralel olarak Trabzon’un da büyüme verilerinde yavaşlama olduğuna dikkat çekti.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, Trabzon’da 2010'dan 2011’e yüzde 26 olan büyümenin, 2011'den 2012’ye yüzde 9’a, 2013’un Şubat ayı itibariyle ise yüzde 5’e gerilediğini kaydetti. Hacısalihoğlu, “2012 yılının Ocak ayında 5 adet yatırım teşviki alınmış iken 2013’ün Ocak ayında bu sayı 2 ’ye düştü. İhracatta da düşüş var. 2012'ye göre 2013'ün ilk aylarında 102 milyon dan 75 milyona geriledik. Türkiye sıralamasındaki yerimizde 14.’lükten 18.’liğe geriledik. Ama mevsimsel olduğunu düşündüğümüz ihracattaki düşüşü önümüzdeki günlerde kapayacağımızı umut ediyoruz” dedi.


Mevduatta binde 7 düzeyinde bir azalma olduğuna da dikkat çeken Hacısalihoğlu “Yani 4 milyar doların biraz altına düştük. Yine de mevduatımız kendini koruyabildi. Ekonomide daralma olunca kredilerde artış yaşandı. Kredilerin büyümesi normal. Ticari kredilerde yüzde 19, kredi kartlarında yüzde 23, tüketici kredilerinde yüzde 15 büyüme oldu. Tüm bunların yanında ekonomimizde takip sıkıntılarımız olduğu görülüyor. Ticari kredilerde yüzde 25, tüketici kredilerinde yüzde 55, taşıt kredilerinde yüzde 4. Bir tek konut kredilerinde yüzde 7 oranında iyileşme var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel