Trabzon’da ekmeğe ve simide zam mı geliyor?

Fırıncılar Odası Başkanı Yahya Baş önümüzdeki Salı Günü yönetim kurulu olarak toplanıp ekmeğe yüzde 15’lik zam kararı alacaklarını söyledi. Baş, “Buna göre 250 gr ekmek1 TL olacaktır. Yani 300 gr ekmeği 250 grama düşürmeyi planlıyoruz. Bu durumda artış yü

Trabzon’da ekmeğe ve simide zam mı geliyor?

Fırıncılar Odası Başkanı Yahya Baş önümüzdeki Salı Günü yönetim kurulu olarak toplanıp ekmeğe yüzde 15’lik zam kararı alacaklarını söyledi. Baş, “Buna göre 250 gr ekmek1 TL olacaktır. Yani 300 gr ekmeği 250 grama düşürmeyi planlıyoruz. Bu durumda artış yüzde 15 civarında bir orandır. Küsürlü rakamlar yasal olarak zaten kaldırıldı. Türkiye genelinde una yüzde 30 civarında bir zam yapıldı. Biz de bunu bu şekilde ekmeğe yansıtmayı düşünüyoruz. Alacağımız kararı onaylanması için daha sonra TESOB’a sunacağız” dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara ise, “Ekmek zammı talepleri olabilir ama biz bunu değerlendireceğiz. O kadar kolay değil. Olağanüstü durum olur kabul ederiz eyvallah. Ama bir yıl içinde birden fazla zam üzerinde düşünürüz. Ekmek bizim alın terimizin sembolü, masalarımızın vazgeçilmezidir. Temel gıdadır. Vebali çoktur bu işin. Herkesi kollayacağız. Üreticiyi de tüketici de kollayan bir tarzda hareket edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel