Trabzon'da eğitime dev yatırım!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Emniyet Müdürü Murat Köksal, Defterdar Enver Çokyiğit ve Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’a nezaket ziyaretinde bulunarak yeni görevlerinde başarı temennisinde bulundular. Milli Eğit

Trabzon'da eğitime dev yatırım!
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Emniyet Müdürü Murat Köksal, Defterdar Enver Çokyiğit ve Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’a nezaket ziyaretinde bulunarak yeni görevlerinde başarı temennisinde bulundular. Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, 2014 yılında Trabzon’da 200 milyon TL yatırım ile 7 ayrı okul toplamda 625 derslik yapımının başlayacağını söyledi.
 
M.Suat Hacısalihoğlu başkanlığındaki TTSO heyettinde, Meclis Başkan Yardımcıları H. İbrahim Nalbant, Adnan Sağlam, Oda yönetim kurulu başkan yardımcıları Coşkun Kahraman, Erkut Çelebi, Sayman Üye Murat İskender, Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Bülbül, Tolga Avcı, Özcan İlarslan, Emanullah Tüfekçi, İsmail Genççelep, Nevzat Özer,  Meclis kâtip Üye Cesur Gerigelmez, Genel Sekreter Hakan Gürhan yer aldı.
 
TTSO heyeti ilk ziyaretini Emniyet Müdürü Murat Köksal’a yaptı. Görüşmede heyete yaptığı konuşmada Köksal, daha önce görev yaptığı Trabzon’a 15 yıl aradan sonra Emniyet Müdürü olarak atandığını belirterek “Bu kenti yakından tanıyorum ”dedi.  
 
TTSO ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün Trabzon’un geleceği ve menfaatleri için her zaman işbirliğinde olmasından memnunluk duyacağını kaydeden Köksal, “Arzumuz bu kenti elbirliği ile düzlüğe çıkarmaktır. ”şeklinde konuştu.
 
Defterdar Enver Çokyiğit, altı aya yaklaşan görev sürecinde Trabzon’u tanımaya çalıştığını belirterek elde ettiği tespitleri TTSO heyeti ile paylaştı. Öncelikle Bölgenin merkezi olan Trabzon’un gelecek dönemde kendisini yenilemesi ve liderliğini farklı alanlara kaydırması gerektiğini vurgulayarak, “ Trabzon bu bölgede kabuğunu değiştirmeli. Bu bölge illeri için de çok önemli bir kazanım yaratacaktır.” Dedi.
 
Çok kısıtlı olmasından dolayı toprağın bu bölgede altın değerine ulaştığını kaydeden Defterdar Çokyiğit, bölgedeki müteşebbisin bu zorluğu yenerek üretime ve sanayiye yönelmesinin büyük fedakârlık olduğunu kaydetti. Organize sanayi bölgelerinin müteşebbise sunulmasının önemli bir çözüm olduğunu aktardı.
 
Kahramanmaraş doğumlu olduğunu anımsatan Çokyiğit, Trabzon ile kardeş kent dayanışmasının iki kent arasında gelişmesinin yararlı olacağını sözlerine ekledi. Çokyiğit, “Kahramanmaraş’ta bulunan Trabzon Caddesi çok işlektir ve sabaha kadar hareketlidir. Gördüğüm kadarı ile burada Kahramanmaraş Caddesi akşam seziden sonra hayat duruyor.” diye konuştu.
 
EĞİTİME 200 MİLYON TL YATIRIM 2.SAYFADA
 
EĞİTİME 200 MİLYON TL YATIRIM
 
Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ta TTSO heyeti ile yaptığı görüşmede, Trabzon’un eğitimde ihtiyaçlarının başında derslik sayısının artırılması olduğunu ifade ederek özellikle Akçaabat ve Trabzon’da hala ikili öğretimin yapıldığına dikkat çekti.  Milli Eğitimin 2014 yılında başlayacak 7 okul yapımı bulunduğunu, toplam 625 derslik yapılacağını ve yaklaşık 200 milyon civarında bir yatırımın gerçekleştirileceğini söyledi.
 
TTSO BAŞKANI M. SUAT HACISALİHOĞLU
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Milli Eğitime oda olarak sürekli destek verildiğini anımsatarak yürütülen projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. TTSO’nun TOBB ile işbirliğinde Trabzon TOBB İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi Projesini hayata geçirdiğini ifade eden Hacısalihoğlu, üniversiteyi bitiren mühendis gençlere bu merkezde fırsat tanınacağını söyledi. Trabzon’un ileri teknolojiyi hedeflemesi gerektiğine dikkat çekti. Oda olarak zihniyet değişimini yaratmak için ilköğretimde küçük mucitler projesi ile üniversite düzeyinde öğrenci ve akademik kadroları kapsayan tut elimden projesinin yürütüldüğünü söyledi.
 
Hacısalihoğlu, Defterdar Enver Çokyiğit’i ziyarette yaptığı değerlendirmede Trabzon’un geleneksel olarak ticaret ağırlıklı bir kent olduğunu vurguladı. İhracatı 1 milyar doları aştığını kaydetti. KOBİ düzeyinde çok başarılı olan firmalara sahip Trabzon’un uluslararası ticarette girişimcisi ile dikkat çektiğini dile getirdi.
 
Emniyet Müdürü Murat Köksal ile yapılan görüşmede Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un bir liman kenti olduğunu anımsatarak buna paralel şehrin yapılanmasının gerekliliğine değindi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel