Trabzon'da Eğitim-Bir-sen açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, okullardaki yeni kılık kıyafet yönetmeliğini desteklediklerini, ama yeterli bulmadıklarını bildirdi.Kara, yaptığı yazılı açıklamada, okullardaki kılık kıyafet yönetmeliğinin darbe ürünü bir anlayıştan doğdu

Trabzon'da Eğitim-Bir-sen açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, okullardaki yeni kılık kıyafet yönetmeliğini desteklediklerini, ama yeterli bulmadıklarını bildirdi.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, okullardaki kılık kıyafet yönetmeliğinin darbe ürünü bir anlayıştan doğduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Darbe ürünü bir anlayıştan doğan yasakçı ifadelerle dolu kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini öteden beri zaten talep ediyorduk. Bu haliyle yeterli olduğu, taleplerimizi karşıladığı söylenemez. Birtakım özgürlükler getirdiği bazı sınırlamaları kaldırdığı doğrudur, ama aynı zamanda sıkıntılar da devam etmektedir. Ders odaklı özgürlük anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir."

Kılık kıyafet serbestliğinin zengin fakir ayrımını körükleyeceğine dair söylemlere katılmadığını belirten Kara, şunları kaydetti:

"Daha ne kadar birbirimizi inkar edeceğiz- Çocukların zengin ya da fakir olduğunu sadece okul kıyafeti mi kamufle edecek- Lüks arabalarla okulların bahçelerine bırakılan çocuklar arkadaşlarının üzerinde nasıl bir etki bırakır. Her yıl çantasını yenileyenle yıllarca aynı çantayı tamir edip kullanan arasındaki farkı kıyafetle nasıl kapatırsınız.

Ayağındaki ayakkabı, kullandığı cep telefonu, arkadaş çevresi, kullandığı diğer giysi ve aksesuarları yasak mı edelim- Çocuklarımızın her gün okula giderken bu gün ne giysem sendromu yaşayacağı eleştirilerine katılmıyorum. Bu bir hevestir. Yeni olan her şeyde olduğu gibi. Okullardaki yeni kılık kıyafet yönetmeliğini destekliyoruz, ama yeterli bulmuyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel